blog placeholder

Je hebt een mooie blog gemaakt en hij is online! Maar hoe kun je er voor zorgen dat jemeer bezoekers trekt behalve je schoonmoeder en de overbuurman? In dit artikel behandelen we praktische tips om je blog te promoten. Volg ons advies en trek meer bezoekers!

Sociale media

Facebook, Twitter, LinkedIn, Digg en StumbleUpon zijn de belangrijkste sociale media op het internet. Hier kun je je blog promoten en je volgers laten weten dat je weer iets nieuws hebt toegevoegd aan je site.

Als je volgers hebt van over de hele wereld is het een goed idee om je boodschap meerdere keren te versturen. Op deze manier ben je er zeker van datal je volgers op de hoogte zijn van je update! SocialOomph biedt je de mogelijkheid om je bericht om de zoveel tijd te versturen. Ideaal dus, en nog gratis ook!

Ping je blog

“Ping” is een manier om populaire zoekmachines als Google en Yahoo te laten weten dat je je blog vernieuwd hebt. Pingen heb je in een halve minuut geklaard, terwijl als je het niet doet het soms wel dagen kan duren voordat de zoekmachines in de gaten hebben dat jij je blog hebt aangepast. Ga naar Pingoat om je blog simpel en snel te pingen.

SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization. Een belangrijk onderdeel, want hiermee kun je hoger scoren in zoekmachines. Kijk op http://seo.startpagina.nl/ voor meer informatie over dit onderwerp.

Reageer op forums

Bezoek forums die een verband hebben met jou blog. Laat een inhoudelijk sterke reactie achter, met daarbij een link naar het adres van jou blog. Je kunt ook reacties achterlaten op blogs van anderen, wederom met een link van je eigen blog. Zorg er wel voor dat je reactie inhoud heeft, anders werkt het tegen je.

Gastbloggen

Laat een ander eens een stukje schrijven op jou blog! Het is een goede manier van promotie en werkt verfrissend. Zijn volgers zijn wellicht ook geïnteresseerd in jou blog!

Schrijf artikelen op andere websites

Schrijf artikelen voor websites als Infonu of Foobie. Je bent vrij om een link te plaatsen naar je eigen blog. Dit is dus een prefecte manier om promotie te maken!

Offline promotie

Hieronder vallen alle vormen van promotie die niet op het internet plaatsvinden. Als je bijvoorbeeld over nieuwe boeken blogt zou je een flyer op kunnen hangen in de plaatselijke bibliotheek! De meeste whizzkids halen hun neus op voor deze vorm van promotie, maar het kan echter bijzonder effectief zijn!

Als je voldoende bezoekers weet te trekken kun je zelfs geld verdienen met je blog! Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor tips en advies voor het goed opzetten van een blog.