blog placeholder

Een van de bekendste merken van de wereld is toch wel Microsoft. En het is dan ook niet vreemd dat een van de rijkste mensen op de wereld Bill Gates is. Microsoft is met Windows van groot belang geweest voor de ontwikkeling van de computer en het gebruik van de computer in huis. En natuurlijk ook van het gebruik van de computer op het werk.

Naast het besturingssysteem Windows heeft Microsoft ook Microsoft office gemaakt. Het was er in het begin alleen nog maar met floppy’s Tegenwoordig kunt u het al installeren vanaf een dvd of zelfs in the cloud ermee werken.

Wat is Microsoft office? Het is een combinatiepakket van een tekstverwerker (Microsoft word), presentaties maken (Microsoft powerpoint), een berekeningsprogramma (Microsoft Excel) en een database programma (Microsoft access). Een compleet pakket waarmee iedere student en werknemer bergen werk kan verzetten. Door de combinatie is het een zeer waardevol pakket voor iedere computergebruiker. 

Het is bijna niet denkbaar om geen tekstverwerker te hebben op de computer. Hoewel Microsoft word hiermee de standaard heeft gezet zijn er ook andere programma’s. Een van de bekendste is dan het Google open pakket. Het heeft bijna dezelfde mogelijkheden alleen er gelden geen licentiekosten. Voor velen zijn de kosten die niet voor dit programma gelden een reden om voor een alternatief te kiezen. 

Iedereen kan leren te werken met Microsoft office en de programma’s die in dit pakket zitten. Of u nu veel of weinig ervaring heeft; er zijn voldoende mogelijkheden om het Microsoft office pakket onder de knie te krijgen. U kunt hiervoor een boek gaan kopen of lenen uit de bibliotheek om meer te leren over Microsoft office. Ook kunt het internet op gaan als u hier handig mee bent om handleidingen op te zoeken of een serie van video’s te gebruiken. Dit is een vorm van zelfstudie.
Als u het liever van iemand anders leert kunt u een training volgen in een buurthuis, maar ook van een privé trainer. Natuurlijk kunt u zich ook inschrijven bij een van de verschillende trainingen die op het internet worden aangeboden.
Het is vaak even een eigen afweging waar u het beste voor kunt kiezen. U weet zelf het beste wat het meeste resultaat zal opleveren voor u. 

En als u de verschillende onderdelen van Microsoft office onder de knie heeft dan kunt u anderen ook helpen om te starten met Microsoft office. Of u gaat met Microsoft word een boek schrijven, met een presentatie uit powerpoint en een berekening van het aantal verkopen in excell. U ziet maar weer eens hoe compleet en onmisbaar dit prachtige software pakket van Microsoft is! Wij kunnen u van harte het Microsoft office pakket aanraden. 

Er wordt veel waarde geleverd door Microsoft met deze software. En met de opbrengsten wordt het pakket steeds verder ontwikkeld. Op deze manier zullen ze hun concurrentie altijd voorblijven en ook de “gratis” tekstverwerkers en berekeningsprogramma’s voorblijven. Zeker weten!