blog placeholder

Kun je nog leven zonder internet?
Je kunt als eenling in Nederland eigenlijk niet meer stoppen met internet zolang de hele maatschappij om je heen wel internet heeft. In de Nederlandse maatschappij gaat men er namelijk vanuit dat iedereen toegang heeft tot internet. Met men bedoel ik dan de scholen, de bedrijven, de overheid en de particulieren. Het begint al op de basis school. Want ook op de basis school is het hele school systeem al gebaseerd op het in de cloud ter beschikking stellen van lesstof aan de leerlingen tot aan het in de cloud plaatsen van de door de leerlingen gemaakte werkstukken die ze dan vervolgens in de klas op het digitale schoolbord kunnen presenteren. Dit gaat zo door in alle vervolgopleidingen. 

Wat de bedrijven betreft is een goed voorbeeld de banken. Je wordt geacht via internet alle bank transacties zelf uit te voeren. Het is nog wel mogelijk om het op een andere manier te doen maar hiervoor moet je steeds verder reizen omdat alle bijkantoren worden opgeheven en vaak zitten er extra kosten aan. Ook de overheid streeft ernaar om zoveel mogelijk diensten, zoals bijvoorbeeld aangifte doen bij de politie, allen nog maar via internet te doen. En ten slotte zijn er steeds meer particulieren die alleen nog maar via Whatsapp, Telegram of een andere gratis internetdienst bereikbaar zijn. Je kunt dus eigenlijk in Nederland niet meervolwaardig aan de maatschappij deelnemen zonder internet.

Kan internet nog verdwijnen?

Je kunt het je nu nog niet voorstellen maar het internet zal in de toekomst verdwijnen. De dataoverdracht zal namelijk in de toekomst plaats vinden door middel van quantumcomputers  die gebruik maken van quantumverstrengelde fotonen waarmee de data synchroon op hetzelfde moment zonder enige vertraging zonder transport over een netwerk of via doorstralen geteleporteerd wordt. Bovendien is dataoverdracht door middel van Teleportatie van quantumgegevens niet alleen supersnel maar veilig, omdat er niets onderschept kan worden in een systeem waarbij deeltjes verstrengeld met elkaar zijn. Zie wetenschappers-teleporteren-gegevens