blog placeholder

Hoe tv kijken op je computer? Het is al eenige tijd mogelijk om via je computer meer dan 4000 zenders te bekijken waaronder 75 nederlandse zenders. Als je beschikt over een computer en een internetverbinding kun je zonder verdere technische kennis gemakkelijk tv op je eigen computer bekijken. Hoe werkt tv op je computer bekijken precies?

Nu de Nieuwe software Tv op je pc

Tv kijken via internet op de computer wordt door steeds meer mensen gewaardeerd. Uiteraard is tv kijken online geen vervanger van uw televisie. Maar wanneer u een uitzending hebt gemist van een tv-programma dat u graag had willen zien, dan kunt u die uitzending vaak alsnog bekijken op de computer op een tijdstip dat u goed uitkomt..

Steeds meer omroepen stellen tv-uitzendingen beschikbaar via internet. Via Uitzending Gemist kunt u bijvoorbeeld gemiste televisieprogramma’s bekijken die uitgezonden zijn door de publieke omroep. Daarnaast krijgen meer en meer populaire programma’s een eigen website waarop eerder uitgezonden afleveringen van dat programma beschikbaar zijn om via de computer bekeken te kunnen worden. Maakt tv kijken op de computer een einde aan opnemen?

Tv kijken op de computer zou het opnemen van tv-programma’s overbodig kunnen maken. Zoals gezegd, steeds meer televisiezenders bieden via speciaal voor dit doel gemaakte websites tv programma’s aan die eerder zijn uitgezonden.

Om een eerder uitgezonden tv-programma te bekijken hebt u niet meer nodig dan uw computer, een internetverbinding, een recente versie van Internet Explorer en software die beeld en geluid weergeeft. Doorgaans is het voldoende om voor weergave van beeld en geluid een recente versie van Windows Media Player op de computer geïnstalleerd te hebben.

Veel televisiezenders hebben hun weg naar het internet inmiddels gevonden. Via de website uitzendinggemist.nl geven de publieke omroepen u de kans een gemist televisieprogramma alsnog te bekijken. Gemiste uitzendingen van RTL kunt u bekijken via RTL gemist. Ook SBS6 herhaalt uitzendingen via hun website, waar u tevens ook de programma’s kunt vinden van Veronica en Net 5.

Mocht u nu eens geen idee hebben welke omroep uw favoriete tv-programma uitzendt, dan kunt u proberen de titel van uw favoriete tv-programma als zoekopdracht in te voeren in Google. De kans is groot dat u op deze manier de website vindt waar het programma als online tv-uitzending beschikbaar is. Meer online tv

Naast de websites van de diverse omroepen is er tevens een ruim aanbod aan zogenaamde tv-portalen die overzichten aanbieden van online tv-kanalen. Op veel van deze online tv websites worden de aangeboden tv-kanalen overzichtelijk weergegeven in verschillende categorieën. Categorieën die u op veel tv-portalen zal tegenkomen zijn: informatie, sport, nieuws, muziek en entertainment.

Online tv-portalen werken allemaal min of meer op dezelfde manier. U bezoekt de website en kiest een categorie. Uit de geselecteerde categorie kiest u vervolgens hetgeen u wilt bekijken. Een nieuwe webpagina wordt vervolgens weergegeven met daarin ingebed Windows Media Player of andere afspeel software die voor het weergeven van de tv-uitzending nodig is. De aangeboden tv-programma’s zijn doorgaans gratis te bekijken.

Hoe werkt tv kijken online?

Tv kijken online wordt mogelijk gemaakt doormidden een techniek die streaming wordt genoemd. Een voordeel van streaming is, dat u vrijwel direct naar de tv-uitzending kunt gaan kijken, zodra de webpagina geladen is. Een tv-uitzending die u streaming bekijkt hoeft niet eerst opgeslagen te worden op de harde schijf voordat u deze kunt bekijken, zoals dat het geval is wanneer u iets download.

Om haperen van het beeld te voorkomen zal de mediaspeler eerst een deel opslaan in een zogenaamde buffer voordat de beelden worden weergegeven. Hoever de speler is met bufferen wordt in veel gevallen getoond onder het weergavescherm. Zodra de buffer vol zit wordt met het weergeven van de beelden begonnen.

De bediening van de speler zal voor de meeste gebruikers geen geheimen bevatten. Via de weergegeven bediening kunt u een uitzending pauzeren en stopzetten. Wanneer de weergegeven stream het ondersteund kan er ook vooruit of terug gespoeld worden in een uitzending.

In veel gevallen kan via links op de webpagina tevens de grootte van het weergave scherm aangepast worden, waarbij ook weergave op volledige schermgrootte tot de mogelijkheden behoort. Bij weergave op volledig scherm zorgt de Esc-toets voor terugkeren naar de webpagina van gekozen uitzending.