blog placeholder

Af en toe zie ik een advertentie op mijn Facebook pagina staan waarvan ik denk, is deze aanbieder wel betrouwbaar. Vandaag las ik op mijn Facebook pagina de volgende advertentie tekst: “Werk je Pc langzaam? pc-speed.org . Een snel 3 minuten onderzoek vind en repareerd alle fouten onmiddellijk. Download nu gratis, 100 gegarandeerd”. In deze reclametekst staan al 3 spelfouten. Hieruit kan ik al voor dat ik verder ga naar de eigenlijke website vaststellen dat het 1. een advertentie van een buitenlandse website betreft 2. een advertentietekst is die is opgesteld door gebrekkig geschoolde Nederlander. 3. een advertentietekst is die is opgesteld door een in Nederland wonende buitenlander. Hierdoor wordt meteen mijn achterdocht al gewekt. Wat mijn achterdocht meteen al versterkt zijn de woorden “gratis”* en “100 gegarandeerd”**.

is www.pc-speed.org betrouwbaar

Gratis:
Het woord “gratis” in een advertentie waar de adverteerder geld moet betalen voor elke persoon die op zijn advertentie klikt wordt meestal alleen maar gebruikt om mensen te verleiden om op de advertentie te klikken. Het klikken op de advertentie is inderdaad voor degene die klikt gratis maar daar houdt het dan meestal ook bij op. Er zit bijna altijd een addertje onder het gras.

100 gegarandeerd:
De kreet 100 gegarandeerd is helemaal een geweldige vondst. De adverteerder suggereert hiermee dat hij iets 100% garandeert. Maar in feite garandeert hij 100. Maar waar staat die 100 voor. Het kan staan voor 100 keer besodemieterd worden maar ook dat het “gratis” programma gegarandeerd 100 fouten vindt op je computer.

is www.pc-speed.org betrouwbaar

Als je op de advertentie klikt kom je op nederlandstalige startpagina van www.pc-speed.org. Hier staat linksbovenaan de pagina in grote letters de naam van het gratis programma wat ze aanbieden en een screenshot van dit programma. Het programma is van Uniblue® en heet RegistryBooster 2011. Onder de naam staat met kleine letters: Repareer en optimaliseer met één klik Verbetert automatisch de prestaties van uw pc Verhoogt de stabiliteit van uw pc aanzienlijk. Rechtsbovenaan de startpagina staat “Microsoft Gold Certified partner” met daaronder een rechtstreekse downloadlink naar het bestand registrybooster.exe. Dit is een installatie bestand wat het programma direct op je computer zal installeren. Dat annuleer ik voorlopig nog even.

Microsoft Gold Certified Partner:

Ik heb natuurlijk op de website van Microsoft Certified Partners  gecontroleerd of pc-speed.org  of Uniblue of RegistryBooster een “Microsoft Gold Certified partner”  is. https://partner.microsoft.com/HK/search/?source=PartnerNetwork Ik kreeg helaas bij alle drie de mogelijkheden de melding dat het bedrijf of de applicatie niet bekend is als partner van Microsoft.

CNET® recensie:
Ik heb de CNET® recensie voor Registry Booster 2011 gecontroleerd op www.cnet.com . Hier krijg ik wel een positief resultaat. De waardering van de gebruikers is vier sterren (bij een maximum van vijf). En dit waarderingscijfer is het gemiddelde van de beoordeling van 325 gebruikers. In het officiële CNET Editor’s review staat, kort samengevat, het volgende oordeel over Registry Booster 2011. De gratis probeerversie van het programma Registry Booster 2011 is een Trial versie. Het programma geeft verassend goed weer wat er allemaal gerepareerd moet worden in je computersysteem. Het is alleen jammer dat je met de gratis probeerversie maar 15 secties van het register kunt repareren. Alle andere gevonden problemen kunnen alleen worden gerepareerd als je de volledige versie van Registry Booster 2011 aanschaft. Een nadeel van het programma is dat als je bij het installatieproces kiest voor direct installeren het programma na de installatie meteen je systeem begint te scannen waardoor je systeem tijdelijk dramatisch traag wordt.

is www.pc-speed.org betrouwbaar

Software.com recensie:
Ik heb de CNET® recensie voor Registry Booster 2011 gecontroleerd op http://softwareindustryreport.com/report/registry-booster.html . In het officiële rapport van Software.com staat: Registry Booster 2011 heeft een aantal goede eigenschappen. Één van de goede eigenschappen is dat je na de registerscan kunt kiezen of je automatisch of handmatig het register wilt repareren. Verder is het een gebruikersvriendelijk programma. Een andere goede eigenschap is dat Registry Booster 2011 een back-up maakt van het register voordat hij tot reparatie overgaat. Mocht het resultaat onverhoopt problemen geven dan kun je deze back-up met één klik weer terug laten zetten.  Het is alleen jammer dat je met de gratis probeerversie maar 15 secties van het register kunt repareren. Het zou beter zijn voor de beoordeling van de probeerversie als er meer sectie gerepareerd konden worden.

De laatste kreet: “ ***** Winnaar van meer dan honderd 5-sterrenprijzen” kan ik helaas nergens controleren.

Conclusie:
De advertentie van pc-speed.org op Facebook is misleidend omdat het gratis programma waar het naar verwijst een probeerversie is met beperkte functionaliteit. De kreet 100 gegarandeerd klopt alleen voor de scan die de trial versie van Registry Booster 2011 uitvoert. Voor de reparatie functie komt 15 gegarandeerd meer in de buurt van de waarheid. Al met al geen echte poging tot oplichting maar gewoon een vervelende manier van misleiding.