blog placeholder

Apple kwam een tijd geleden met Software Update 3.0 voor zowel de iPhone en iPod Touch. Nog deze maand, bracht Apple 3.1 uit. In dit artikel wordt er een overzicht gegeven van de nieuwe features.

Nieuwe Features

Genius – aanbevelingen voor apps

Genius is een algoritme dat Apple een tijd geleden introduceerde in zijn iTunes programma. Wat het algoritme doet is het verzamelen van data uit uw bibliotheek, waarop het doorgestuurd wordt naar Apple, dat op zijn beurt resultaten naar uw computer van gerelateerde muziek/video’s of nu dus ook Apps. In 3.1 is het mogelijk via de App-Store een lijst op te vragen die Genius voor u heeft aangemaakt. U krijgt dan een aantal Apps te zien die qua functionaliteit/inhoud in verband staan met uw al gedownloade apps. Dit geeft u de mogelijkheid apps te ontdekken die voor u wellicht interessant zijn en die u anders nooit zou tegenkomen. 

Genius Mixen

Apple heeft het Genius algoritme ook verder uitgebreid naar uw iPod. Zo kan er bij de Genius tab gekozen worden uit verschillende Genius mixen. Deze mixen maken als het ware een playlist voor u met nummers die passen in hetzelfde genre. Wilt u luisteren naar rock? Kies dan simpelweg de rock mix, uw iPhone kiest dan automatisch rock-nummers uit uw bibliotheek en speelt ze af. Ook hier verzamelt Apple informatie van uw nummers om zo de beste mixen voor u samen te stellen. Apple stelt dat hun Genius database enorm groeit, waardoor het algoritme alsmaar nauwkeurigere resultaten kan afleveren.

Niet – Destructieve bewerkingen

Wellicht hebt u wel eens een video die u met uw iPhone opgenomen hebt ingekort met de trim functie. In 3.0 bleef dan alleen het geknipte deel van uw video over, dat voor veel ergernis zorgde bij gebruikers. In 3.1 krijgt u een keuze: ofwel kunt u het geknipte gedeelte opslaan én de oorspronkelijke video behouden, ofwel kunt u alleen het geknipte gedeelte bewaren.

Programma’s in iTunes ordenen

Dit is een veelgevraagde feature die zeer goed het probleem oplost van het ordenen van al uw geïnstalleerde apps. U kunt nu bij het aansluiten van uw iPhone met de computer, een kopie van uw verschillende ‘desktops’ op uw iPhone zien in iTunes. Programma’s ordenen kan heel makkelijk, versleep simpelweg een of meer app(s) naar de gewenste locatie, klik op ‘sync’ en de programma’s staan waar u ze wilde hebben.