blog placeholder

In deze publicatie zul je meer ontdekken over geld verdienen op het internet, ook wel internetmarketing genoemd. Zelf ondernemer worden? Dan biedt internetmarketing de perfecte oplossing. Internetmarketing vraagt geen torenhoge investeringen, en je hoeft geen personeel aan te nemen, je hoeft niet hoogopgeleid te zijn en doe je het goed dan hoef je niet eens meer elke morgen vroeg de wekker te zetten. Als internetondernemer kun je eigen baas zijn, of zie het als bijverdiensten. Er zijn tientallen manieren van geld verdienen op het internet.

INTERNETMARKETING ben jij gemotiveerd?

In deze publicatie zul je meer ontdekken over geld verdienen op het internet, ook wel internetmarketing genoemd. Zelf ondernemer worden? Dan biedt internetmarketing de perfecte oplossing. Internetmarketing vraagt geen torenhoge investeringen, en je hoeft geen personeel aan te nemen, je hoeft niet hoogopgeleid te zijn en doe je het goed dan hoef je niet eens meer elke morgen vroeg de wekker te zetten. Als internetondernemer kun je eigen baas zijn, of zie het als bijverdiensten. Er zijn tientallen manieren van geld verdienen op het internet.

PASSIEF INKOMEN

Het mooiste van internetmarketing is dat je passief inkomsten kunt verwerven. Dit betekend dat je uiteindelijk geld kunt verdienen, door niks te doen. Pak het goed aan en zonder dat je er iets voor doet blijven de inkomsten binnenstromen, klinkt goed toch?

Toch is het niet zo makkelijk als het lijkt. Geld verdienen op de automatische piloot is mogelijk, echter hiervoor zul je wel een goed inkomstenmodel op moeten bouwen. Voordat je een passief inkomen opbouwt zul je er hard voor moeten werken. Motivatie en voldoende interesse en energie is dan ook noodzaak.

Als internetmarketeer ben je met iets onzekers bezig waaraan je vooral in het begin moet wennen. De kans dat je dagen, weken of zelfs maanden bezig bent met een project dat uiteindelijk niets oplevert, is altijd aanwezig. De meeste internetondernemers geven na een aantal maal de fout ingegaan te zijn al op, hier ligt jouw kans. Grijp deze kans met beide handen aan en je wordt succesvol. Net zoals in andere vakgebieden is doorzettingsvermogen de key tot succes. Leer van je fouten, leer van fouten van de concurrentie, ben creatief en de rest komt vanzelf.

Weten of doen?

Over internetmarketing valt veel te leren. Sterker nog jij gaat veel leren, iedere dag weer. Maar zolang je deze kennis niet omzet in actie zal je kennis je vrijwel zeker niets opleveren. Maak gebruik van de dingen die je leert, en onderneem direct actie. Probeer het gewoon! Je kunt als internetmarketeer veelal zonder kosten aan de slag, maak gebruik van de mogelijkheden die internet te bieden heeft.

Moeilijk is het zeker niet. Iedereen kan geld verdienen op internet, je hebt hier geen technische kennis voor nodig, die leer je vanzelf. Met de juiste instelling, kennis, handelingen, informatie en doorzettingsvermogen kan iedereen geld verdienen op internet. Het is een kwestie van hard werken, actie ondernemen en constant op zoek zijn naar verbetering.

Verwacht niet direct gouden bergen. Internet ‘guru’s’ die je binnen een maand, of zelfs week gouden bergen beloven zijn veelal zelf ook nog op zoek. Maak gebruik van alle gratis informatie die je kunt verkrijgen. Ondernemen op internet is een leerproces, wees daarom ook niet bang om te falen. Wanneer je het goed doet zul je vaak falen, gebruik de resultaten als een fundering voor je volgende poging.

Focus

Internetmarketing kan je enorm veel inkomsten opleveren, het is een lucratieve business. Toch kan het ook enorm frustrerend zijn. De ene na de andere aanbieding is heel normaal want deze business is constant in beweging. Door de constante beweging is het erg verleidelijk om van het ene naar het andere project te hoppen, echter focus is een belangrijke factor. Je kunt beter drie afgeronde project hebben dan twintig onafgeronde projecten. Onafgeronde projecten leveren nu eenmaal niet zoveel op.

Creativiteit

Creativiteit speelt een grote rol bij internetmarketing. Wees de concurrentie voor door creatief te zijn. Wanneer je de meest voor de handliggende marketingtechnieken weet te combineren met discipline en creativiteit, dan heb je een gouden troef in handen. Toch zijn er een groot aantal verdienmogelijkheden zonder dat je enorm creatief moet zijn. Werkelijk iedereen kan geld verdienen op het internet, mits het op een goede manier wordt aangepakt.

Zelfstandig

Voor veel mensen is het een groot voordeel dat je praktisch alles zelf kunt doen. Je bent eigen baas, dus jij bepaalt wat er gebeurt. Wil je echter je gehele zaak automatiseren, dan zul je een hoop werk moeten gaan uitbesteden. Uitbesteden kan op het internet veelal gratis en het kost je dus geen investering, er zijn voldoende tools online die je veel werk uit handen nemen.

Investering

Wil je echt succesvol worden met internetmarketing dan zul je vrijwel altijd moeten investeren. Een investering van creativiteit, energie, doorzettingsvermogen en discipline is van groot belang. Toch zul je hoogstwaarschijnlijk ook een aantal kosten moeten maken. Er is veel gratis informatie te vinden op het internet, maar je zult af en toe ook wel eens moeten investeren. Een grote investering is veelal niet vereist, met een domeinnaam, webpagina en hostingkosten ben je al een heel eind. Een webpagina is bij internetmarketing bittere noodzaak en hier dien je dus in te investeren.

Kosten

De registratie van een eigen domeinnaam dien je te betalen, je kunt hierbij uitgaan van 11 euro op jaarbasis. Daarnaast draait je website op een server, dit is een stukje ruimte op internet. Afhankelijk van je website en het verkeer naar je website, verschillen de kosten. Hou voor hostingkosten rekening met een aantal tientjes per jaar. Hostingkosten zijn noodzakelijk als je een goeddraaiende website wilt realiseren die veel bezoekers kan verwerken, veel bezoekers betekend veel inkomsten.

Struikelblok

Veruit het grootste struikblok van de beginnende internetondernemer is toch vaak het ondernemen van actie, en het doorzettingsvermogen. In de internetwereld moet je gewoon die stap maken, om jezelf verder te brengen. Het constant ondernemen van actie is voor velen een belemmering, echter zonder de juiste inzet, en zonder doorzettingsvermogen zijn je kansen beperkt.

Het ondernemen van actie (doe het gewoon) is de key tot succes. Met perioden kun je enorm productief zijn, maar wanneer je het vol weet tehouden om dag in dag uit productief bezig te zijn, is de kans van slagen vele malen groter. In principe kun je dag na dag weer bijleren. Zoals eerder al verteld, de internetwereld is in constante beweging.

Je ziet nieuwe mogelijkheden en krijgt nieuwe aanbiedingen. Het is moeilijk je te isoleren van alle mogelijkheden en je te focussen op jouw verdienmodel. Toch komt er een moment dat je voldoende hebt geleerd om een succesvolle business op te zetten.

Laat je niet afleiden

Probeer je niet te snel af te laten leiden, en onderneem vroegtijdig actie. De unieke aanbiedingen “one time offers” zullen er volgende maand ook wel weer zijn. Ben niet bang dat je de boot mist. Essentieel is focus en het ondernemen van actie wanneer je succesvol internetondernemer wilt worden.

Wees ook niet bang om te falen. Ieder internetconcept is op zijn eigen manier succesvol, dat is de wereld van internetmarketing. Laat je ook niet beïnvloeden door vrienden en kennissen die negatieve kritiek op je ideeën geven. Voor vele zijn de verdienmogelijkheden van het internet nog onbekend, houdt dit altijd in je achterhoofd, dit zijn juist de mensen waar jij geld aan verdient. Probeer te leren van fouten en kritiek. Zie het als een onderdeel van een belangrijk aspect in internetmarketing, namelijk testen.

Testen

Je wordt pas succesvol ondernemer op internet als je verschillende markten en technieken test. Het voordeel is dat je voor het testen geen kosten maakt. Door zelf te ondervinden welke technieken het beste reageren op jouw concepten kun jij je vervolgens daarop focussen. Hetzelfde voor strategieën. Test keer op keer op keer welke strategie het beste werkt binnen jouw business, en herhaal deze vervolgens.