blog placeholder

In 1999 richtte het duitse mediaconcern Bertelsmann AG het internetbedrijf Bol.com op. Bertelsmann AG is een Duits mediaconglomeraat, opgericht in 1835 door Carl Bertelsmann uit Gütersloh. De afkorting BOL in Bol.com staat voor Bertelsmann On-Line. Bol.com werd in eerste instantie opgericht voor de verkoop van boeken en muziek cd’s. Naarmate de internetwinkel van Bol.com bekender werd werden er steeds meer producten aan het assortiment toegevoegd. Bol.com biedt momenteel naast Nederlandstalige, Engelstalige, Duitstalige, Franstalige, Spaanstalige en Turkstalige boeken ook een breed scala aan elektronische apparaten en elektronische apparatuur aan. De nadruk ligt hierbij op literatuur en muziek gerelateerde apparatuur zoals e-readers, cd-spelers, dvd-spelers, laptops etc. Maar sinds enige tijd wordt ook de verkoop van wasmachines, drogers, ovens, fornuizen en vaatwassers actief gepromoot. Naast de verkoop van nieuwe boeken, cd’s, dvd’s en games verkoopt bol.com ook tweedehands boeken ,cd’s, dvd’s en games. Deze kunnen door geregistreerde gebruikers te koop aangeboden worden.

Bol.com

Strategie Bol.com:
In 2002 veranderde het mediaconcern Bertelsmann AG van strategie en verkocht Bol.com aan een joint venture van drie Duitse aandeelhouders. In 2009 ging het beheer over naar de Nederlandse investeringsmaatschappij Cyrte Investments, een onderdeel van Delta Lloyd. Het bestuur van Bol.com is gevestigd in het hoofdkantoor in Utrecht. De distributie van de in Nederland en België verkochte spullen vindt plaats vanuit het distributiecentrum van Bol.com in Waalwijk. Tot 2010 kon in België maar een deel van het assortiment besteld worden. Sinds 2010 kunnen ook Belgische klanten echter ook het gehele aanbod van bol.com bestellen vanuit België. De omzet van Bol.com maakt de laatste jaren een flinke groei door. De omzet steeg in 2010 tot een recordhoogte van recordomzet van 318 miljoen euro, dit betekend een omzetstijging van ruim 14% ten opzichte van 2009.

Bol.com wereld

Succes van Bol.com:
Bol.com is een zeer succesvolle internetwinkel gebleken. Dit blijkt onder andere uit de vele prijzen en Awards die Bol.com in de loop der jaren heeft gekregen en gewonnen. De eerste drie prijzen werden door Bol.com gewonnen in 2009,  Bol.com won in dat jaar drie Thuiswinkel Awards. Ook werd Bol.com in dat jaar met de commercial “De zak van Sinterklaas” genomineerd voor een Gouden Loeki. Ze eindigden uiteindelijk op de vierde plaats tijdens de Gouden Loekie verkiezing. In 2010 won Bol.com de Thuiswinkel Award voor Boeken en tijdschriften, de Thuiswinkel Award voor compact discs, de Thuiswinkel Award voor Digital Versatile Discs en computerspellen, de Thuiswinkel Award voor speelgoed en warenhuizen. Ook won Bol.com in 2010 de prijs voor de Beste Webwinkel. Ook werd Bol.com in 2010 met de commercial “Mummiepak” genomineerd voor een Gouden Loeki. Ze eindigden uiteindelijk op de vijfde plaats tijdens de Gouden Loekie verkiezing.

Kortingscode van Bol.com:
Bol.com geeft regelmatig kortingscodes op diverse producten. Met deze kortingscode of couponcode kun je extra korting krijgen op bekende merkartikelen van onder andere Sony, Canon, Samsung, HP, Palm, TomTom, Nokia, Logitech, Trust en Microsoft. Om gebruik te maken van de aanbieding of de korting moet je de kortingscode of couponcode tijdens het bestelproces invullen. De kortingscode of couponcode kun je invullen door op de knop “Couponcode invoeren” te klikken die in de winkelwagen staat tijdens het bestelproces. Meestal bestaat de korting uit gratis bezorging. De korting wordt tijdens voortgang van de bestelprocedure direct verwerkt.