blog placeholder

Als leek is het altjd moeilijk om ergens mee te beginnen, dit geldt zeker ook voor computers. Je moet er dan toch eindelijk aan geloven je gaat een computer gebruiken. Maar dan, vraag je bekenden om jou iets te leren of ga je een cursus doen? Hoe pak je dat nu eigenlijk aan, hopelijk staan in het onderstaande stuk enkele tips om je verder op weg te helpen.

Start:

Voordat je gaat beginnen, zul je toch eerst een paar essentiële vragen moeten stellen. En uiteraard beantwoorden.

 

Wat wil je uiteindelijk met je pc gaan doen? Hoeveel tijd wil je er in het begin insteken om iets te leren? Op wat voor manier kom je aan de belangrijke info? En ga je meteen een computer aanschaffen of wil je eerst bij iemand oefenen, of evt een computer huren?

 

Aanpak:

Als je gaat starten, dan kan dit op veel manieren. Je kunt bijvoorbeeld je kinderen of je buren vragen om je het een en ander te leren. Je kunt ook kiezen uit diverse cursussen. Belangrijk als je deze keuze gaat maken is om je af te vragen wat het beste is in jouw situatie. Misschien ken je iemand die alles weet van computers, maar kan die het ook zo uitleggen dat jij het begrijpt.. Ga je een cursus volgen kijk dan goed welke. Wil je een computer alleen om internet te gebruiken en te mailen, dan heb je weinig aan een cursus waarin je ook de geschiedenis van computers krijgt, uitleg over geheugenopbouw en binair rekenen.

 

Als je besluit een cursus te gaan volgen dan kan dit vaak in de buurt via diverse projecten, via een organisatie zoals

De keuze uit cursussuen zal financieel kunnen zijn. Maar kijk alsjeblieft ook naar wat de cursus biedt en hoe snel je zelf aan de gang kunt. Het is natuurlijk eeuwig zonde als je tijd en geld gaat investeren in iets dat je uiteindelijk niet of niet snel genoeg brengt waar je wil zijn.

 

Investeringen:

Uiteindelijk wil je uiteraard een eigen computer. Maar dan begint het pas echt: honderden keuzes uit geheugencappaciteiten, intern en extern geheugen, snelheid, en ga zo maar door.

 

Bekijk dan goed waarvoor je de computer gaat gebruiken, hoe vaak je hem gebruikt en of je binnen afzienbare tijd denkt nog veel andere dingen te gaan doen. In dit soort gevallen is het wel handig om niet blind te varen op een verkoper, want laten we eerlijk zijn die zal je toch zoveel en zo duur mogelijk willen verkopen.

 

Neem liever iemand mee die er verstand van heeft en bepaal samen vooraf wat je nodig hebt en wat je hiervoor nodig hebt.