blog placeholder

You Tube is een website voor het kosteloos uploaden, bekijken en delen van videofilmpjes door gebruikers. Het motto van deze website is YouTube, Broadcast Yourself. De uploader kan de film voorzien van tags (trefwoorden, op de Nederlandse versie van YouTube ‘labels’ genoemd) die een niet-hiërarchische classificatie mogelijk maken (folksonomie). Deze site is opgericht in februari 2005 door drie voormalige medewerkers van PayPal. De website is momenteel eigendom van Google Inc.

Geld verdienen met You Tube

In juli 2006 werden er zo’n 65.000 filmpjes per dag op deze site gezet en volgens de site zouden er meer dan 100 miljoen filmpjes per dag bekeken worden.[1] Volgens een artikel in de The Wall Street Journal in augustus 2006 telde de website destijds 6,1 miljoen video’s, die een totale opslagruimte van circa 45 terabyte tellen.[2] Het meest bekeken filmpje is in totaal al meer dan 570 miljoen keer bekeken namelijk Justin Bieber – Baby ft. Ludacris.[3] Sommige beginnende artiesten hebben hun groeiende populariteit zelfs te danken aan hun video’s op YouTube. De Nederlandse Esmée Denters is een goed voorbeeld: enkele platenmaatschappijen in de Verenigde Staten zijn vanwege de populariteit van haar videoclips op YouTube in 2007 met haar in gesprek gegaan. En ook Justin Bieber werd ontdekt via YouTube.

Geld verdienen met Youtube:
Er zijn een aantal manieren om geld te verdienen met You Tube. In dit artikel leg ik de meest gangbare manieren uit.

WAT HEB JE NODIG:
1- een goede video
2- een You Tube account. Aanmelden kan hier. http://www.youtube.com/create_account?next=%2F%3Fgl%3DNL%26hl%3Dnl
3- een website of een affiliate link. (uitleg affiliate zie verderop in dit artikel)

Aan de slag:
Als je de benodigdheden hebt geregeld kun je beginnen.

Voorbeeld 1:
Bezoekers naar je website met affiliate links, reclame banners of eigen producten lokken. Maak een video over je website of download een bij je website passende You Tube video. Zet vervolgens in de beschrijving van de te gebruiken video de link van je website. Zodra je video bekeken wordt krijg je meer bezoekers op je website. Heb jij een website over paarden trainen plaats dan een video die je gemaakt over dit onderwerp met de titel: hoe train ik een springpaard? Vervolgens zoeken paardenliefhebbers op You Tube en vinden jouw video, de kans is dan groot dat ze op jouw link drukken voor meer info.

Voorbeeld 2:
Je kunt ook geld verdienen op You Tube met Affiliate links. We gaan weer uit van jouw video over paardentraining, je plaatst nu deze video op You Tube, maar zet i.p.v. je website link  je affiliate link in de beschrijving. Vervolgens klikken de kijkers van je video direct naar op je affiliate link i.p.v. je website!! Als bezoekers op je affiliate link klikken, verdien jij geld. Er gaat natuurlijk wel wat werk en tijd in zitten maar het werkt echt! Tip: Je moet goed kijken waar mensen naar zoeken en wat voor producten mensen bereid zijn om te kopen. Dus, doe wat onderzoek en ga het gewoon proberen!! Het kost je niks, alleen wat tijd, en misschien heb je geluk en ga je extra geld verdienen.

Elk jaar wordt de YouTube Award toegekend aan de makers van een aantal populaire filmpjes. Vanaf 2008 bestaat het evenement YouTube Live. Op 15 april 2009 trad het YouTube Symphony Orchestra op in New York. (bron: Wikipedia.nl)

Wat is een affiliate:
Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads (zoals lidmaatschappen – abonnementen) die de affiliate heeft aangeleverd. Affiliates kunnen dit bewerkstelligen door advertenties van adverteerders op hun website te plaatsen. Als er uit het doorverwijzen van klanten naar de adverteerders een verkoop of lead volgt, ontvangt de affiliate hiervoor een vergoeding van de adverteerder. Er kan ook per click of per pageview betaald worden. Voorbeelden van typische affiliate concepten zijn bijvoorbeeld vergelijkingssites, cashbacksites of nieuwsbrieven.

Adverteerders:
De partij die zelf haar producten en diensten aanbiedt op internet, meestal in de vorm van een webwinkel, wordt de adverteerder genoemd. De adverteerder stelt promotiemateriaal beschikbaar voor de affiliate, dit kunnen bijvoorbeeld reclamebanners, tekstlinks of formulieren zijn. De adverteerder bepaalt vooraf wat voor vergoeding er wordt uitgekeerd bij welke actie.

Affiliates:
Affiliates (publishers – uitgevers) kunnen met behulp van het ter beschikking gestelde promotiemateriaal van de adverteerders bezoekers doorsturen naar de adverteerder. Wanneer er een actie plaats vindt in de webwinkel van een adverteerder zal de affiliate hiervoor de vooraf vastgestelde vergoeding ontvangen.

Affiliate netwerken:
Een affiliate netwerk is als tussenpersoon de schakel tussen de adverteerders en de affiliates. De affiliate netwerken zorgen voor een juiste afhandeling van de betalingen aan de affiliates en het doormeten van geplaatste verkopen en leads in hun software. Affiliate netwerken maken het mogelijk voor affiliates om meerdere adverteerders te promoten binnen één interface. Het kan ook voorkomen dat adverteerders zelf in het bezit zijn van deze software.

Vergoedingsstructuur:
Affiliate Marketing is gebaseerd op het no cure no pay principe wat inhoudt dat een affiliate slechts wordt betaald als hij de dienst tot een goed einde heeft gebracht.

PPC (pay per click):
PPC staat los van het aantal gegenereerde verkopen of leads, er wordt namelijk een vast bedrag – vaak enkele centen – uitgekeerd per klik op het promotiemateriaal – de banner- of tekstlink – van de adverteerder. De afkorting eCPC staat voor de effectieve cost per click. De eCPC wordt berekend aan de hand van de gemiddelde opbrengst of uitgave per geleverde of ontvangen bezoeker.

Pay per lead:
Een leadvergoeding wordt uitgekeerd wanneer een bezoeker via de affiliate contact opneemt met de adverteerder door bijvoorbeeld een formulier in te vullen. Vaak worden leadvergoedingen uitgekeerd bij de promotie van diensten die niet direct via internet verkocht worden.

Pay per sale:
Hier wordt een vergoeding betaalt zodra de bezoeker via de affiliate voor directe omzet zorgt. In de praktijk betekent dat meestal een verkoop (sale) van een product aan de bezoeker. De adverteerder kan als vergoeding een percentage van het verkoopbedrag uitkeren aan de affiliate.

Geen sluitende Controle:
Noch de affiliate zelf, noch het affiliate-netwerk hebben een sluitende contrôle op de tot stand gekomen transacties, goed- en/of afgekeurde leads. Zij zijn volledig afhankelijk van datgeen wat de adverteerder via het boekingssysteem aan dat systeem laat weten. (bron wikipedia)