blog placeholder

Een iPad of andere tablet is ideaal voor het bijhouden van je sociale contacten, spelletjes en andere recreatieve dingen. Als het echter op werken aankomt is een laptop nog steeds een betere optie. Ondanks dat de laptop aan populariteit heeft ingeboet zijn tweedehands laptops nog altijd erg duur. Er is echter een manier om op een eerlijke manier aan een goede goedkope laptop te komen.

Wat maakt een laptop duur:
De hardware van een laptop is duurder om te produceren als die van een iPad of andere tablet. Dit is echter niet de enige reden van de hoge prijs van een laptop. De hoge aanschafprijs van een besturingssteem als Windows is ook een aanschafprijsverhogende factor. En daar komt dan nog de aanschaf en/of licentiekosten bij van de software die je nodig hebt om überhaupt iets nuttigs op je laptop te kunnen doen. Op de hoge aanschafprijs van een Windows besturingssteem en andere benodigde software om op je laptop te kunnen werken kun je echter heel veel besparen.

 

Een gratis besturingssysteem:

Jarenlang was Windows het meest gebruiksvriendelijke en meest wijdverbreid gebruikte besturingssteem maar dat is nu voorgoed verleden tijd. Steeds meer mensen pikken het niet langer dat je om de paar jaar wordt gedwongen tot de aanschaf van een nieuw besturingssteem omdat de vorige versie na een aantal jaren niet meer ondersteund wordt. Dit geldt ook voor het onmisbare officepakket van Windows. Er zijn daarom steeds meer mensen die overgaan op het gebruik van een gratis besturingssteem.

Hoe kom je aan een goedkope laptop?
Zoals Johan Cruif al zei, “ieder nadeel heb zijn voordeel” . Dit geldt dit ook voor het steeds weer beëindigen van de ondersteuning van de Windows besturingsstemen. Dit geldt vooral voor het niet meer ondersteunen van Windows XP. Bij het beïndigen van de ondersteuning van Windows XP was het namelijk voor de eerste keer dat de banken aangaven, dat als iemand zijn bankaccount gehackt wordt en hij nog met het verouderde besturingssteem Windows XP werkt,de financiële schade niet meer vergoedt wordt. Dit leidde tot een ware stormloop op nieuwe Windows computers en een enorm groot aanbod van, hardwarematig nog prima, Windows XP computers. Omdat niemand deze hardwarematig nog in prima staat zijnde Windows XP computers echter nog durft te gebruiken kun je ze voor prikkie kopen. Dit geldt ook voor alle Windows XP laptops.

Hoe kun je een oude Windows XP laptop veilig gebruiken?

Zoals altijd is paniek een slechte raadgever. Iedereen had namelijk nog jaren met zijn Windows XP laptop kunnen blijven werken. Het enige wat je namelijk hoeft te doen is je bankzaken regelen met een Linux besturingssysteem. Je hoeft daarvoor niet eens Linux op je laptop te installeren want je kunt Linux namelijk eenvoudig vanaf een USB stick booten. Op die manier weet je ook 100 % zeker dat je veilig werkt want als je de vanaf je USB stick geboote Linux weer afsluit wordt er niets opgeslagen.