blog placeholder

Spelletjes spelen op de computer, ook wel gamen genoemd, is tegenwoordig bijzonder populair. Geen wonder dus, dat de verschillende spelletjessites als paddenstoelen de grond uit groeien. Voor de liefhebber dus genoeg keus. Van gratis spelletjes, tot betaalde luxe versies van de games. Van gratis spelletjes toernooien, oftewel game duells, tot betaald lidmaatschap op een speciale game site met skill games om echt geld te winnen. De mogelijkheden zijn enorm uitgebreid en elke dag komen er meer bij. Veel game plezier dus!

Wat zijn skill games?

Skill games zijn eigenlijk gewoon behendigheidsspelletjes. Je kunt op verschillende sites je behendigheid trainen, door gratis spelletjes te spelen. Als je wilt is er ook de mogelijkheid om (als je jezelf goed genoeg vind) geld in te zetten en proberen dit te verdubbelen door te winnen van een andere online gamer. Een goeie hersentraining is het natuurlijk ook en een leuk tijdsverdrijf. Wel zeer verslavend trouwens als je echt gedreven bent. De simpelste spelletjes waarvan je het in het begin misschien niet zou verwachten, kunnen je urenlang in hun greep houden.

Voorbeelden van skill games zijn:

  • Kaartspellen zoals Patience, Klaverjas en Hartenjagen
  • Woordspelllen zoals Scrabble en Woordzoeken
  • Borspellen zoals Rummikub, Backgammon, Monopoly en Schaken
  • Sportspellen zoals Darten en Poolen
  • Puzzels
  • Tetris en 3-op-een-rij spellen

 Download games

Er zijn ook verschillende sites waar je gratis en betaald, net wat je er voor over hebt en op welke site je bent, games kunt downloaden en spelen op je computer. Het voordeel hiervan, is dat je de games ook offline kunt spelen. Dit betekend, dat je niet persé een internetverbinding hoeft te hebben om het spel te kunnen spelen. Je kunt er dan ook voor kiezen om gratis (natuurlijk zijn ook hiervan wel betaalde versies, maar weer is dit een kwestie van persoonlijke voorkeur) een gamebooster te downloaden en aan te zetten. Dit sluit de overbodige programma’s, dus programma’s die lopen maar niet noodzakelijk zijn bij het spel van die game. Zo kun je met meer snelheid van je pc of laptop, het spel spelen. Ik heb het zelf ook geprobeerd en dit vind ik voor bijvoorbeeld het spelen van een Deluxe game wel erg nuttig. Het gaat echt veel soepeler en sneller. Maar goed, dit hangt ook van je computer af en wat je allemaal hebt gedownload etc. waardoor hij sneller of juist langzamer loopt.

Gratis toernooien spelen

Je kunt op verschillende sites een account aanmaken en online toernooien spelen. Gratis! Je kunt chatten met andere leden van de site en vrienden maken. Het leuke hiervan is, dat je je skills kunt verbeteren en proberen in de highscore lijst te komen. Ook kun je elkaar uitdagen in een duel. Vooral sociaal is dit erg leuk. Op bepaalde sites, kun je punten verdienen met het spelen van de spelletjes en vooral natuurlijk als je wint, deze punten hoog op laten lopen. Er worden bij het behalen van zoveel punten dan extra mogelijkheden voor jou als lid aangeboden, zoals online cadeautjes uitwisselen en foto’s toevoegen aan je profiel.

Echt geld winnen als winstspeler

De meeste van zulke sites, bieden ook de mogelijkheid om jezelf te upgraden als winstspeler. Je kunt online geld overmaken, meestal vanaf 10 euro en dan tegen elkaar spelen en zo echt geld winnen. Ik heb dit zelf ook uitgeprobeerd en ook laten uitbetalen. Ik moet zeggen, tot nu toe echt met succes! Je hebt toch wel een beetje twijfels altijd over de betrouwbaarheid van zulke dingen online, maar eerlijk waar het is me honderd procent meegevallen tot nu toe. Ook hierbij moet ik wel zeggen, blijf wel verstandig en wees niet al te impulsief met geld overmaken. Dit is namelijk ook weer zeer verslavend, daar zorgen deze sites echt wel voor.

Op diverse zoekmachines op internet, toets je gewoon ‘games’ in in de zoekbalk, of gerichter ‘win games’ of ‘download games’ wat je maar wilt. Je krijgt een ruime keus aan links op je beeldscherm, als je op ‘zoeken’ hebt geklikt.

Heel veel game plezier gewenst en blijf verstandig als het om betaalde lidmaatschappen gaat!