blog placeholder

Gratis Hosting

Op gratishost4you trof ik specialisten op het gebied van gratis hosting diensten met gebruik van clustering technologie, aangestuurd door een van de grootste hosting organisaties van het internet. Je kunt je daar aanmelden voor een snelle gratis PHP & MySQL hosting account inclusief gratis sub domein(en). Het krachtige “Vista Panel” controle paneel staat tot je beschikking voor het beheren van je website(s), met honderden handige extra functies inclusief Email, FTP add-on domain, de Fantasico installer en nog veel meer.

VSP Virtual Private Servers

Ze gebruiken een krachtige cluster van met elkaar verbonden webservers, die zich als één giga super computer gedragen. Deze technologie is, naar hun eigen zeggen, jaren vooruit op andere hosting bedrijven. Het Combineren van groepen krachtige simultaan servers heeft razend snelle website toegang tot resultaat. De service is niet alleen uitzonderlijk snel, hij is resistent tegen veelvoorkomende fouten waar ‘single server’ hosting, gebruikt door vele andere gratis en betaalde hosting diensten, vaak van te lijden hebben, Wanneer een van de clustered servers een probleem zou hebben, blijft je website met de zelfde snelheid toegankelijk.

Banner en reclame vrij, alleen een discreet aangepast google zoekvenster blijft aan de onderkant van het bezoekers deel van de website zichtbaar. In het beheerders gedeelte verschijnt alleen tijdens het inloggen een pop-up (als je pop-ups niet blokkeerd).

Het Cpanel “Vista Control Panel”.

Vanuit het centrale controle paneel zijn alle onderdelen en functies overzichtelijk en handig bereikbaar. Beheer van alle onderdelen: bestanden, mappen, backups,(sub)domeinen, MySQL databases, PHPadmin, account instellingen, FTP, handige (video) tutorials en installatie scripts.

Vooral de Fantastico installer is een uitkomst; je kunt er nadat je vanuit het Vista controle paneel, met een half dozijn klikken, een subdomein en een MySql Database hebt aangemaakt, in enkele minuten een of meerdere volledig werkende php-gestuurde website(s) mee installeren. De lijst met beschikbare gratis en OpenSource applicaties is indrukwekkend en zo lang dat ik mij hier beperk tot vermelding van de beschikbare categorieën, het aantal beschikbare programma’s en een paar voorbeelden. De volledige lijst is beschikbaar als appendix cq. bijlage inclusief links naar desbetreffende websites.

– Blog (3 stuks o.a. WordPress)

– Clan (2 stuks o.a. PHP-Nuke)

– CMS (12 stuks o.a. Drupal en Joomla)

– Commerce (3 stuks o.a. osCommerce en CubeCart)

– Forums (12 stuks o.a. MyBB en SMF)

– Nieuws (1 stuk CuteNews)

– Portal (1 stuk MKPortal)

– Wiki (1 stuk Wiki Wig)

 

Gratis en Betaalde accounts.

Nadelen van de gratis account zijn de beperkingen die opgelegd worden t.o.v. een betaalde account: 250Mb schijfruimte, 6Gb transfer p/maand, 3 MySQL databases, 5 add-on- en 5 Sub-domeinen, alleen webmail met Pop. Upgraden naar een standaard betaalde account is mogelijk vanaf $2,99 p/mnd of $35,88 p/jr en biedt o.a.:Onbeperkte schijfruimte, 250Gb transfer p/maand, 20 MySQL databases, 20 add-on- en 20 Sub-domeinen, 100 email-adressen met webmail,Pop, Smtp en mail doorverwijzing.

Inschrijven is voor beide accounts gratis, zoals ook de hulp en ondersteuning via het zeer actief en vriendelijk engels-talige forum, dat via een link in het VistaPanel toegankelijk is. Een nederlands-talig forum is in opstart-fase en bereikbaar via de menubalk. Vanuit het VistaPanel is, voor gratis en betaalde accounts, ook de mogelijkheid via het support ticket systeem direct om hulp te vragen, als je ergens niet uitkomt.

 

Domein namen en registratie.

De accountkomt met een gratis domein naam, omdat de naam een automatisch gegeneerde extensie heeft, afhankelijk van de server naam, zijn deze namen vaak weinig aantrekkelijk.