blog placeholder

Megaupload is een veelgebruikte afkorting die gebruikt wordt voor de file hosting service website www.megaupload.com. De file hosting service website www.megaupload.com is eigendom van het in Hong Kong gevestigde bedrijf Megaupload Limited. Het bedrijf Megaupload Limited is in 2005 opgericht. De bedrijfsactiviteiten van Megaupload Limited bestaan uit het faciliteren van online data opslag en gebruik. Omdat ze beschuldigd werden van het schenden van diverse copyright wetten zijn de diverse online opslag websites op 19 januari 2012 door de Amerikaanse overheid uit de lucht gehaald.

gratis downloaden van MegaUpload

Online Opslagdienste Van Megaupload:
Tot  19 januari 2012 verzorgde Megaupload Limited de volgende online data opslagdiensten. Megavideo.com, Megapix.com, Megalive.com, Megabox.com en Megaporn.com.

Megavideo.com:
Megavideo.com was een vennootschap die een hosting service faciliteerde. Megavideo.com stond het uploaden van video toe met als doel data backup. Voor niet-leden was de service in tijd beperkt en blokkeerde de service zichzelf na 72 minuten. Vervolgens konden niet betalende gebruikers de service na een periode van 30 minuten pas weer hervatten voor een nieuwe periode van 72 minuten.

Megapix.Com:
Megapix.com werd gelanceerd in de tweede helft van 2010. Megapix.com stond het uploaden van afbeeldingen toe met als doel data backup. Deze service was vergelijkbaar met afbeelding opslagservices als Photobucket, ImageShack, TinyPic, Flickr.com etcetera.

Megalive.Com:
Megalive.com was een live video-streaming service. Deze service was vergelijkbaar met Ustream, Justin.tv, Livestream, Yuotube, 123video enzovoort.

Megabox.Com:
Megabox.com was een muziek en audio hosting service voor het uploaden en online bewaren van complete muziekbibliotheken en afspeellijsten.

Megaporn.Com:
Megaporn.com  was een hosting service speciaal bedoeld voor het uploaden en online bewaren van pornografische video’s en afbeeldingen.

Mega Manager:
Het bedrijf Megaupload Limited stelde voor het uploaden en downloaden naar en van deze diverse hosting services gratis een upload manager, genaamd Mega Manager ter beschikking aan haar gebruikers. Deze upload manager was ook voorzien van een link checker voor Mega upload links. Daarnaast kon je met de upload manager ook je geuploade bestanden beheren.

Megakey:
Megakey was een zogenaamd adware programmaatje die de premium limitations ophief gedurende de blokkade periodes. Het programmaatje Megakey werd gratis ter beschikking besteld als de gebruiker er mee instemde dat er een hoeveelheid persoonlijke identificatie gegevens en deomgrafische mocht worden gebruikt om adverteerders gerichte advertenties te laten plaatsen tijdens het gebruikt van de  Megaupload manager.

Flashbox:
De zogenaamde Megaupload Flashbox was een Flash applicatie die kon worden ingebouwd in een externe website. Met deze Flashbox konden gebruikers content uploaden naar Megaupload zonder de Megaupload website zelf te hoeven bezoeken of de Megaupload manager te gebruiken.