blog placeholder

Een iPad is een touchscreen tablet computer die gemaakt wordt door Apple. De iPad is in korte tijd razend populair geworden. De hoofdreden voor de populariteit van de iPad zijn de schier oneindige verschillende beschikbare apps (applicaties = softwaretoepassingen) die beschikbaar zijn voor de iPad. Veel van deze apps kunnen ook op Android tablets gebruikt worden.

Gratis apps voor Android

Wordfeud:

Één van de populairste apps die je gratis kunt downloaden voor je iPad is WordFeud. WordFeud is een variant op online scrabble waarbij je tegen iedereen op het internet die ook WordFeud heeft kan spelen. Mijn schoonmoeder van 76 wilde ook graag Wordfeud spelen en mijn zwager heeft daarom een dure iPad voor haar gekocht. Ze vindt het fantastisch maar ze doet verder niets met de iPad. Toch wel een beetje een dure manier om scrabble te spelen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar alternatieven voor Wordfeud en de iPad.

Bluestacks:
Als eerste alternatief ben ik op zoek gegaan naar een mogelijkheid om Wordfeud te spelen op je PC of laptop. Al gauw vond ik het programma Bluestacks. BlueStacks is een App Player voor op je PC of Laptop. Met BlueStacks kun je Androis apps spelen op je computer met internet ondersteuning. Ik heb meteen het programma BlueStacks gedownload en geïnstalleerd. Na de installatie startte ik BlueStacks en het werkte prima. Met de BlueStacks optie zoek nieuwe apps vond ik heel eenvoudig de Wordfeud app installer en binnen een minuut had ik Wordfeud. Vervolgens nodigde ik mijn schoonmoeder en mijn schoonzus uit voor een spelletje Wordfeud. Ze keken erg van mijn uitnodiging op want ze wisten dat ik geen Smartphone of tablet heb. Ze accepteerden mijn uitnodiging en er kwam een keurig Wordfeud speelveld met de beschikbare 7 letters er netjes onder. Boven het spel stond “your turn”dus ik wilde een woorde gaan leggen. Dat kreeg ik dus helaas met geen mogelijkheid voor elkaar. Ik heb van alles geprobeerd maar het lukte niet. Heel jammer, dus moest ik op zoek naar een andere oplossing. Maar misschien doet hij het bij jou wel.

Wordfeud for pc:
Na verder zoeken op internet kwam ik bij het programma Wordfeud for PC. Het programma Wordfeud for PC kun je voor 1,75 euro aanschaffen. Na betaling ontvang je een downloadlink en een licence key. Na het downloaden en installeren van het programma Wordfeud for PC kun je direct Wordfeud spelen tegen iedereen met Wordfeud op zijn smartphone, tablet of computer.

Webfeud:
Een heel leuk alternatief voor Wordfeud is Webfeud. Webfeud is feitelijk hetzelfde als Wordfeud maar kan gewoon online door iedereen met een webbrowser gespeeld worden op http://www.webfeud.com . Wat anders is bij Webfeud is dat ze je leeftijd, je geslacht, je opleidingsniveau en je geboortejaar  vragen. Door middel van deze gegevens proberen ze een gelijkwaardige tegenstander bij je te zoeken wat het spel vaak leuker maakt als Wordfeud. Dit zou zeker ook mijn schoonmoeder veel meer spelplezier geven want die zat maar te mopperen dat haar tegenstander zulke rare en moeilijke woorden maakte.

Virtuele android tablet:
Wat ook nog een mogelijkheid is voor personen die meer thuis zijn op de computer als mijn schoonmoeder van 76 is het installeren van een virtuele android tablet op je computer. Dit kun je doen door het besturingssysteem Google Android op je computer virtueel te installeren. Dit houdt in dat je dan als het ware een losse virtuele tablet op je eigen PC krijgt. Dit werkt als volgt. Installeer hiervoor eerst de gratis VirtualBox http://www.virtualbox.org/wiki/Downloads als virtuele tablet. Download vervolgens Google Android http://code.google.com/p/live-android/ . De LiveCD voor Google Android wordt aangeboden in twee delen, liveandroidv0.3.iso.001 en liveandroidv0.3.iso.002, deze moet je zelf samenvoegen. Dit kun je met een simpel commando in de opdrachtprompt makkelijk te doen. Dit gaat als volgt, Kies: Startmenu / Uitvoeren / Programma’s / Bureau-accesoires / Opdrachtprompt. Voer vervolgens dit copy commando uit. copy liveandroidv0.3.iso.001 /b + liveandroidv0.3.iso.002 /b liveandroidv0.3.iso /b (N.B. De /B staat voor binair bestand.). Voor de verdere installatieaanwijzingen verwijs ik je naar http://www.viperlook.com/2010/01/google-android-op-je-computer/ . Als je dit allemaal correct hebt uitgevoerd heb je je eigen virtuele android tablet gemaakt op je computer.