blog placeholder

Ik ben zo iemand die zijn computer vooral gebruikt om verhalen te publiceren. Het liefst werk ik dus gewoon thuis op mijn oude vertrouwde Windows “koelkast” met een standaard Windows QWERTY toetsenbord. Ik was daarom ook al niet echt warm te krijgen voor een laptop laat staan voor een tablet pc. Op een beetje goede laptop heb je nog enigszins een normaal toetsenbord maar verhalen typen op een tablet pc vindt ik maar behelpen.

tablet Keyboard Dock

Anti-type-beet:
Het ligt natuurlijk niet alleen aan de tablet pc maar ook aan mijzelf. Ik ben van een leeftijd dat je op de basisschool alles gewoon moest schrijven met een balpen. Ik kon goed leren maar ik wilde avonturier worden. Daarom besloot ik, toen er typelessen aangeboden werden in de 5de klas van de basisschool, om deze niet te volgen. Op die manier wist ik zeker dat ik niet één of andere stoffige kantoorpik zou worden.

tablet Keyboard Dock

Sneltypen:
Ook nu kan ik nog steeds niet blind typen. Dit in tegenstelling tot mijn kinderen, die van mij wel op 8 jarige leeftijd op typeles moesten om het typen, wat zij natuurlijk al heel veel deden op MSN en zo, goed aan te leren. Het gevolge hiervan is dat als mijn dochter zit te typen dit zo razendsnel gaat dat het haast niet te geloven is. Dit levert soms leuke situaties op zoals bijvoorbeeld die keer dat we in Valkenburg in de plaatselijke Bibliotheek gebruik maakten van de publieke computers mat gratis internet. Mijn dochter mocht daar van ons om de dag een half uur met haar vrienden chatten. Op een dag zat er een oudere man naast haar te internetten maar toen mijn dochter begon te typen viel hij helemaal stil. Met zijn mond open van verbazing keek hij naar de razendsnelle vingers van mijn dochter en hij vroeg aan mij; “is dat normaal?”

tablet Keyboard Dock

Om naar de tablet pc:
Een paar weken geleden hoorde ik, op de televisie, de Nederlandse uitgever die de rechten had gekocht van de Londense schrijfster Erika Leonard (geboren als Erika Mitchell), spreken. Erika Leonard is bekend om haar romantrilogie “Fifty Shades of Grey” dat ze schreef onder het pseudoniem E.L. James. De uitgever had de romantrilogie “Fifty Shades of Grey” in het Nederlands op de markt gebracht als Vijftig tinten grijs. Hij vertelde dat Erika Leonard deze boeken onderweg naar haar werk, in het openbaar vervoer getypt had op haar Blackberry. Toen ik dat hoorde dacht ik; “dan moet ik mijn verhalen toch ook op een tablet pc kunnen schrijven”.

tablet Keyboard Dock

Het goedkoopste tablet keyboard dock:
Omdat ik mijn tablet pc alleen ging gebruiken voor het schrijven van mijn verhalen koos ik voor de voordelige Archos 101 G10 XS – Design. Ik begon vol goed moed maar na een paar weken kon ik nog niet snel typen op dat ding. Het zal wel aan mijn leeftijd liggen maar ik verlangde weer naar mijn gewone toetsenbord. Ik ben op zoek gegaan op zolder en vond daar mijn oude typemachine. Mijn tablet pc bleek precies op de wagen te passen. Ik heb de wagen vervolgens geblokkeerd in de middelste stand en een paar onderdelen weg gesloopt die in de weg zaten. Vervolgens heb ik de “hamertjes” van de typemachine voorzien van zachte rubbertjes en zo aangepast dat ze precies op de bijbehorende touchscreen letters kwamen. En voila, ik had mijn eigen goedkope tablet Keyboard Dock.

tablet Keyboard Dock

Super goed tablet keyboard dock:
Dit is het eerste verhaal dat ik op mijn eigen goedkope tablet Keyboard Dock heb geschreven en, na wat kinderziektes in het begin, dit ging echt perfect. Mijn eigen goedkope tablet Keyboard Dock is voor mij dus het beste tablet Keyboard Dock dat ik mij kan wensen.