blog placeholder

Bijna iedereen spreekt tegenwoordig over een iPad als ze een Tablet-pc bedoelen. Hieruit blijkt hoe goed die merknaam is. Apple heeft wat dat betreft een geniale marketingstrategie gevolgd door een herkenbare constante factor in hun productnamen. Het begon allemaal met de iMac. De naam iMac klonk al meteen veel stoerder en sexier als  zijn voorgangers de Apple I, Apple II enzovoorts. Bovendien wisten ze de iMac een status te geven van een pc die een must was voor creatievelingen. Na de iMac volgde de iPod die, in combinatie met de iStore, de meest succesvole mp3speler werd. Door dit succes was de iPhone meteen bij zijn introductie al een succes. Iedereen was er door het enorme succes van de iPod van overtuigd dat je status steeg door een product met een i ervoor te hebben. De iPhone bleek ook nog eens supergoed en gebruiksvriendelijk te zijn dus de status van de i producten steeg nog meer. Toen Apple dan ook de iPad introduceerde was het al meteen een succes omdat het een i product was.

Archos Arnova tablet

 

Archos Arnova tablet

Goedkope tablet – goedkope tablet pc:

De iPad tablet wordt, mede door de goede marketing van Apple, tegenwoordig beschouwd als de wereldstandaard voor een Tablet pc en de iPad kan daardoor ook de duurste blijven terwijl de productiekosten steeds lager worden. Er zijn echter ook prima goedkope tablets zoals de Pandigital Novel multimediatablet 7, de  Creative ZiiO 7, de Huawei Ideos S7 en de Archos 70. Wat meteen opvalt is dat dit allemaal zwakke merknamen zijn. De enige naam die nog een beetje bekt is Archos. Toch heb ik daar ook nog nooit iemand over horen praten. Tijd voor een merkonderzoek dus, wat is het bedrijf achter Archos.

Archos:
Archos S.A.  is een Frans bedrijf dat elektronische producten ontwerpt en verkoopt. Het hoofdkantoor is gevestigd aan rue Ampère 12, 91430 in Igny Franrijk. De bekendste Archos producten zijn digitale muziekspelers, Windows Tablets en Android Tablets. Archos is in 1988 opgericht door de Heer Crohas. De Heer Crohas is ook tegen woordig nog de CEO van het bedrijf. De naam van het bedrijf Archos is een anagram van de naam van de oprichter Crohas.

Archos Arnova tablet

Bekenheid archos:

Het bedrijf Archos is bekend geworden door de introductie van de eerste digitale muziekspelers met ingebouwde harde schijf. De allereerste MP3 speler met ingebouwde harde schijf werd op de markt gebracht onder de naam Jukebox 60007. Wat de meeste mensen niet weten is dat Archos ook de eerste was die een Android Tablet op de markt bracht. Deze allereerste Android Tablet werd op de markt gebracht onder de naam HDD 20097. Het bedrijf Archos is ook een pionier op het gebied van draagbare videospelers met harde schijf. De allereerste videospeler met harde schijf werd op de markt gebracht onder de naam AV300. De laatste innovatie van Archos is een mediaspeler met ingebouwde PDA. De allereerste mediaspeler met ingebouwde PDA wordt op de markt gebracht onder de naam PMA400.

Archos Arnova tablet

Archos kenmerken:
Archos produceert voornamelijk “TV centric” producten, maar ook “PC centric” producten, dat wil zeggen, de inhoud is afkomstig van het internet. Ook produceert Archos “IP centric”  producten, dit zijn producten die in staat zijn om zich te verbinden via Link Wi-Fi-of Bluetooth. Daarnaast Archos produceert Archos digitale muziekspelers die digitale terrestrische televisie (DTT) kunnen ontvangen. Deze worden op de markt gebracht onder de namen Archos AV700 TV en de Archos 5 TV Snap-on accessoire. De laatste jaren richt Archos zich vooral op de marketing van de trendy producten zoals met de Generation 9 Android-tablets en met de Smart Home Phone. Archos producten worden voornamelijk verkocht in Europa. In de Verenigde Staten worden de Archos spelers verkocht onder de naam Pocketdish door Dish Network EchoStar Communications.

De nieuwste archos tablet pc:

De nieuwste Archos tablet pc is de Archos Arnova 10d G3 10,1″ Android 4.0 Tablet-pc. Deze Archos Arnova Tablet-pc draait op Android 4.0 en heeft een 1,2 Ghz processor, 1GB RAM, HD multimedia weergave(1080p) Voor de Deze Archos Arnova Tablet-pc zijn duizenden Apps verkrijgbaaar via de AppsLib. Deze Archos Arnova Tablet-pc is uitgerust met een capacitief 10″ 5-punts multitouchscreen G3 voor perfecte prestaties en prijs-kwaliteitverhouding. Je kunt er E-mails mee checken, HD films bekijken, foto’s delen en surfen op het internet. Met deze voordelige Archos Arnova Tablet-pc kun je dus prima multitasken, 3D games spelen en werken.

Conclusie:
Met de Archos Arnova Tablet-pc is eigenlijk maar 1 ding mis, de marketing. De grootst fout is door als merknaam het anagram van de eigenaar, Crohas,  te blijven gebruiken en niet, zoals Apple, een goed doordachte, op het product toegespitste merknaam.