blog placeholder

Net als de meeste computer problemen, is een scherm van de laptop reparatie gediagnosticeerd door een proces van eliminatie. Er zijn vijf belangrijke componenten voor een scherm van de laptop: de laptop LCD of LED-scherm zelf, de verlichting, de flex-kabel, de omvormer en het moederbord. Soms is de directe oorzaak van het probleem is duidelijk wanneer de laptop scherm is gebarsten of vanwege fysieke trauma gebroken. Andere tijden, de bron van het probleem is niet zo duidelijk (zoals het geval is wanneer het scherm is dim). In dit artikel zullen we betrekking hebben op de stappen voor probleemoplossing van een scherm van de laptop te repareren.

De eerste stap is om te bevestigen dat we te maken hebben met een laptop scherm te repareren en niet een stroomstoring of een andere laptop probleem. Dit gebeurt door ervoor te zorgen dat de laptop aan staat. Als het display op uw scherm correct is en u kunt uw laptop opstarten via de BIOS in Windows, dan heb je vastgesteld dat de rest van de machine goed lijkt te werken.

Als alternatief, als het scherm is gebroken en alles wat je ziet zijn barsten, inkt vlekken en lijnen, dan moet u de laptop sluiten en op een extern beeldscherm (een desktop-scherm) en vandaar het probleem op te lossen. Als het externe beeldscherm niet zichtbaar is, is een correcte weergave van de boot-up proces, maar je hoort dat de laptop goed draait (normaal piepjes, ventilatoren draaien, harde schijf draait) dan moet u bevestigen dat de externe monitor functioneel is. Als het een moederbord probleem is dit zal niet worden opgelost door het vervangen van het scherm.

 

Nu heb je de laptop aangesloten op een extern beeldscherm en heb gezien dat het opstarten goed is, is het tijd om het belangrijkste probleem vast te stellen. Als het scherm gewoon zwart is of donker, gebruik dan een zaklamp om het scherm rond de linkerbovenhoek of het midden te verlichten. Als u het scherm met de hulp van de zaklamp te zien is, dan weten we dat het scherm de gegevens goed heeft ontvangen, maar niet oplicht. Dit zal een inverter probleem kunnen zijn(test met een voltmeter om elektrisch vermogen te bevestigen) of een backlight probleem. Als de omvormer defect is, moet u deze vervangen door een nieuwe. Als de omvormer functioneel is, dan is het sterk aanbevolen om de laptop scherm te vervangen.

Als het scherm van de laptop is niet gedimd, maar er is geen display op de laptop (maar wel op de externe monitor), is het tijd om te proberen van de laptop scherm te vervangen. De meeste laptop scherm reparaties zijn te wijten aan een beschadigde scherm of achtergrondverlichting. U kunt echter ook ervaren situaties waar willekeurige stippen bij het opstarten verschijnen op het scherm, verticale of horizontale lijnen over het hele scherm, een groeiende verkleuring van een gebied aanwezig is van een soort vlek is in ontwikkeling. In al deze gevallen moet u de laptop weer vergelijken met het externe beeldscherm. Als de externe display niet opnieuw deze kwesties recreate, dient u de laptop scherm te vervangen.

Laptop scherm reparaties is een delicate operatie. Hoewel het mogelijk is om “-het-zelf doen”, houd u in gedachten dat je te maken krijgt met zeer breekbare onderdelen, kleine schroevjes, de mogelijkheid van verdere beschadiging van de eenheid en uiteindelijk garantie komen te vervallen. Met deze informatie, bent u nu in staat om het op te lossen van problemen, diagnose, en je scherm van de laptop te vervangen, zonder onnodige geld te besteden aan een professional die gaat hetzelfde proces volgen zoals hierboven vermeld. Het is belangrijk dat u het uit elkaar halen van je laptop scherm in het comfort van uw eigen omgeving doet. En in tegenstelling tot wat veel mensen denken, mag je niet meer dan een half uur hieraan werken als je extra voorzichtig ben. Ik kwam deze video tegen toen ik mijn scherm moest verwisselen vorig jaar tijdens het verhuizen naar mijn nieuwe appartement. Genieten!