blog placeholder

Je wilt zelf eens een app (applicatie) gaan maken? Uiteraard kun je dan een professioneel bureau inschakelen voor de app ontwikkeling maar je bent anderzijds meestal wat goedkoper uit als je deze zelf maakt. Hou er echter rekening mee dat je hier veel tijd mee kwijt zal zijn en er de nodige moeite in zal moeten stoppen. Wanneer dit voor jou geen probleem is wordt het tijd te bekijken hoe je nu eigenlijk een succesvolle app kunt maken!

Het idee

Veel mensen hebben misschien een goed idee voor een app maar doen hier vaak verder niets meer mee. Zonde, want wie weet hoe veel succesvolle apps op deze manier blijven liggen. Een goede app begint met een goed idee, belangrijk is echter ook wel om deze goed uit te werken. Vaak wordt het uitwerken van dit idee nogal eens overgeslagen waardoor er apps op de markt komen welke minimaal succes hebben. Je wilt namelijk iets bedenken wat mensen echt willen downloaden en vervolgens ook graag gaan gebruiken. Wanneer je een goed idee hebt maar de uitvoering niet in orde is zal dit nog steeds flink tegen kunnen vallen.

 

App ontwikkelen

Wanneer het idee in orde is en je het uitgewerkt hoe de app er uit zal komen te zien en wat de functies zullen gaan worden is het tijd om de applicatie te gaan ontwikkelen. Zoals aangegeven zijn er ook professionals die dit uit handen kunnen nemen, soms hebben zij ook net iets meer kennis van de mogelijkheden en beperkingen en kunnen zij samen met jou kijken naar de vormgeving. Wanneer je hebt besloten het bouwen van de app zelf uit te gaan voeren dien je rekening te houden met tijd. Wat volhoudingsvermogen en enige technische kennis is hier zeker een must bij!

 

Programmeren

De methode welke het meeste van je tijd zal vragen maar waar meestal wel het beste resultaat uit kan komen is om zelf te gaan programmeren. Apps worden geschreven in een speciale programmeertaal, deze krijg je echter niet zomaar onder de knie. Sommigen volgen hier zelfs een complete opleiding voor. Wanneer je dus zelf je app wilt gaan programmeren is het dus aan te raden hier zelf een cursus voor te gaan volgen. Hou er echter wel rekening mee dat er een verschil zit in de programmeertaal van iOS en Android. Belangrijk dus om te kiezen voor welk platform je deze filmpjes wilt maken.

 

App makers

Een makkelijkere maar meer beperkte manier om een app te maken is door een app maker te gebruiken. Er is een website waar je in een paar stappen een app kunt maken. Je wordt hierbij dus goed begeleidt maar de opties zijn ook niet allemaal erg uitgebreid en vaak dien je voor wat meer mogelijkheden ook extra geld te betalen. Waarschijnlijk zijn dit ook bedragen die maandelijks terug zullen komen waardoor je na verloop van tijd behoorlijk wat geld kwijt kunt zijn.  Wanneer je een wat meer professioneel resultaat wilt is dit niet een van de beste opties.