blog placeholder

De wereld van het Internet.
Internet is een woord wat bij de meeste mensen niet meer weg te denken is.

Bij kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen.
 

Tegenwoordig is internet niet meer weg te denken bij iedereen. kinderen, jongeren, volwassenen en zelfs ouderen iedereen kent het en gebruikt het.Voor vele mensen is het dagelijkse bezigheid van de dag. waarbij sommige mensen het minimaal gebruiken maar ook mensen die zeven dagen lang op het web zijn te vinden.

Het internet bied ons toegang tot informatie die we nooit eerder hebben kunnen opzoeken, typ een woord in een zoekmachine en je krijgt duizenden zoekresultaten.het typen van je eigen naam laat vaak zien op welke sites je bent geweest of iets hebt achtergelaten.. privacy word steeds minder en je staat versteld van de resultaten die je te zien krijgt.zoek je een bepaald persoon zelfs dat kun je gewoon even zoeken via de bekende zoeksites.Het internet is een uitkomst geworden voor mensen te ontmoeten, op de bekende sites vind je iedereen terug die je maar wil vinden. oude schoolgenootjes, oude buurtjes noem het maar op.

Voor veel mensen is het internet ook een fantasie wereld waarin ze zich kunnen voordoen als heel iemand anders en zo een andere identiteit hebben in de virtuele wereld. waarbij alles kan en mag. mensen kunnen zich voordoen tot diegene die ze willen zijn.Het is eigelijk een grote fantasiewereld waarbij het steeds moeilijker is echt van nep te onderscheiden.dat kan positief zijn maar kan ook zijn negatieve kanten hebben.en door alle goede zoekmachines moet je zelfs rekening houden met wat je doet op internet aangezien bijna alles gevonden kan worden. zelfs als je jaren geleden een keer op een form een bericht hebt geplaats vind de zoekmachine dat bij het typen van je naam.

Wat je tegenwoordig steeds meer gaat merken is dat mensen steeds minder echte vriendschappen hebben waar je alles mee kan delen. door het sms-en, e-mailen, speeddaten, chatten, is het heel makkelijk om iemand uit je leven te wissen als diegene niet aan je verwachtingen voldoet.sucses van chatprogramma,s is veelzeggend, je kunt jezelf tot de perfecte persoon aanmeten en komt in contact met volslagen vreemden. Omdat we vaak overspoeld worden door onrealistische beelden van vrouwen/ mannen waardoor steeds meer mensen het gevoel hebben niet aan die normen te voldoen.op het internet kan iedereen zich veranderen in 1 van de personen die zelf willen.En kun je de dingen achterwege laten die je niet wil noemen. in de virtuele wereld kun je volmaakt zijn.

Daarom is het belangrijk dat mensen zich niet verliezen in deze vorm.Ben voorzichtig in het zoeken van contacten met mensen, want negen van de tien keer heb je een heel ander iemand voor je. geef geen persoonlijke informatie zoals je adres of telefoonnummer voordat je echt zeker weet wie diegene is. blijf jezelf en meet je niet aan mensen van tv/ internet/beauty en glossy,s dat is allemaal airbrushing en photoshopping, pure illusie die ons onzeker maakt.

Zolang het internet goed en veilig gebruikt dan kun je er veel plezier aan hebben. dus mensen moeten de mogelijkheden weten van internet, het gebruik en ook de veiligheid en privacy…zo moet iedereen denken!zie het niet als je leven maar als een extra invulling, die je heel veel dingen kan bieden.en dan zijn er alleen maar meer voordelen aan het internet, en ishet een verrijking op je normale leven.eindelijk een uitvinden die zoveel voordelen kan hebben, en de mensen die dat met een negatief doel gebruiken maken het voor de anderen steeds moeilijker en minder plezierig.

Internet.

wie kent het niet?

wie gebruikt het niet?

IEDEREEN!