blog placeholder

Het woord Wallpaper is eigenlijk de Engelse vertaling voor behangpapier. De tegenwoordige betekenis is echter bureaublad achtergrond. Met het bureaublad wordt hierbij het beginscherm van bijvoorbeeld je computer, laptop, iPad, Tablet of Smartphone bedoeld. Er zijn heel veel websites waar je deze gratis bureaublad achtergrondfoto’s oftewel deze Wallpapers kunt downloaden. Deze websites zijn makkelijk te vinden door gewoon de zoekterm “Wallpaper” in de zoekbalk van een zoekmachine, bijvoorbeeld Google, te typen. Er zijn echter ook heel veel websites, waar je de mooiste gratis Wallpapers kunt downloaden, die niet zo direct voor de hand liggen. Ik zal er hier een paar voor je behandelen met een voorbeeld van een Wallpaper van die website voorzien van de rechtstreekse downloadlink.

De mooiste gratis wallpapers

Flickr.com
www.flickr.com is een fotowebsite waar iedereen een account kan maken en al zijn foto’s op kan bewaren. Je kunt vervolgens zelf bepalen of je je foto’s voor iedereen vrij beschikbaar stelt of dat je ze blokkeert voor anderen om te downloaden. Mijn ervaring is dat ik de geblokkeerde hoge resolutie versies ook heel eenvoudig kan downloaden dus de blokkering is niet echt waterdicht. Om snel de mooiste nieuwe foto’s te vinden die op Flickr staan klik ik altijd bovenaan de pagina op “The Tour”. Op de pagina die dan opent klik ik vervolgens in het lijstje onder “More places to explore” op “Interesting photos from the last 7 days”. Hier staat een selectie van de mooiste geuploade foto’s van de laatste 7 dagen. Er komen er steeds 9 tegelijk in beeld. Door op “RELOAD” te klikken herlaad de pagina met de volgende 9 foto’s. Mijn keuze voor vandaag op Flickr.com is de foto met de titel “Manhattan Sunset” http://www.flickr.com/photos/marcelgermain/6623668229/sizes/o/in/photostream/ een schilderachtig mooie opname van New York (USA) genomen in December 2011 vanaf het Empire State Building Observatory. Deze foto is genomen door http://www.flickr.com/photos/marcelgermain/ die nog veel meer echt fantastische wallpaper foto’s heeft gemaakt.

De mooiste gratis wallpapers

Stock.xchng:
De tweede fotowebsite waar ik heel veel mooie foto’s vandaan haal die geschikt zijn als HD Wallpaper is Stock.XCHNG http://www.sxc.hu/ . Ook op deze website kun je een gratis account maken waarna je jouw eigen foto’s kunt uploaden en die van anderen kunt downloaden. Het voordeel van Stock.XCHNG is dat alle foto’s ingedeeld zijn in categorieën en dat je de zoekresultaten  kunt sorteren op grootte, populariteit, datum enz. Mijn keuze voor vandaag op Stock.XCHNG is de foto met de titel “green eyes 1” http://www.sxc.hu/photo/496498 . Dit is een foto die heel geschikt is als bureaubladachtergrond omdat er links een mooi groot grijs vlak is waar je je snelstarts mooi op kwijt kan.

De mooiste gratis wallpapers

Freefoto.com:
De derde fotowebsite waar ik heel veel mooie foto’s vandaan haal die geschikt zijn als HD Wallpaper is  http://www.freefoto.com . Op freefoto.com staan alle beschikbare foto’s netjes gerangschikt per categorie. Ik kies vandaag voor de categorie “Miscellaneous” wat zoveel betekend als van alles wat. Mijn keuze voor vandaag op freefoto.com is de foto met de titel Canal Amsterdam. http://www.freefoto.com/images/1450/22/1450_22_37_prev.jpg  Om een gratis foto van freefoto.com te kunnen downloaden moet je op de “Download” knop links van de tekst “Get a watermark free image” klikken. Je moet vervolgens een e-mail adres invullen en akkoord gaan met de voorwaarden, vervolgens kliki je op “Submit”en de complete HR foto komt in beeld en je kunt hem opslaan en gebruiken als bureaubladachtergrond.

De mooiste gratis wallpapers

http://www.flickr.com/photos/marcelgermain/3840003650/sizes/o/in/photostream/

Conclusie:
Voor de mooiste gratis Wallpapers kun je dus niet alleen op de zogenaamde speciale Free Wallpaper Websites terecht maar ook op heel veel andere gratis foto websites. Ik heb hier drie willekeurige websites genoemd maar als je de zoekterm “Free HR pictures” of “Free HR images” in je zoekmachine, bijvoorbeeld Google, invult kun je er nog veel meer vinden. Het is dan een kwestie van door deze websites heen bladeren en je zult vanzelf de mooiste gratis Wallpaper vinden voor je eigen bureaublad.

De mooiste gratis wallpapers