blog placeholder

Clouddiensten in Nederland zijn er in vele vormen en maten, er zijn een hoop bedrijven die Cloud diensten aanbieden, het zij één specifieke Cloud app zoals Exact tegenwoordig doet,  anderzijds kan een Cloud provider verschillende Clouddiensten aanbieden zoals virtual private servers of opslag in de Cloud.

Clouddiensten in Nederland zijn er in vele vormen en maten, er zijn een hoop bedrijven die Cloud diensten aanbieden, het zij één specifieke Cloud app zoals Exact tegenwoordig doet,  anderzijds kan een Cloud provider verschillende Clouddiensten aanbieden zoals virtual private servers of opslag in de Cloud.  Hoe het ook zij, je kunt deze Clouddiensten op verschillende manieren aanbieden,  daarmee bedoel ik je kunt zelf Servers of Platforms gebruiken en die zo inrichten dat je er Clouddiensten vanuit kunt aanbieden, ook is het mogelijk om een partnership aan te gaan met erkende bedrijven die hun sporen in de ICT industrie al ruim hebben verdient, of sterker nog de trend in de ICT wereld zetten. 

Microsoft heeft verspreid over de wereld een aantal Data Centers neergezet, en heeft hier het Azure (Spreek uit: assjur) platform boven op draaien. Deze datacenters hebben een ongelofelijk grote capaciteit, om daar een voorstelling van te maken, Microsoft heeft onlangs de plannen bekend gemaakt om een stuk grond in Middenmeer te kopen ter grote van zo’n 40 hectare. Een groot deel zal gebruikt worden als Datacenter.  Stop daar bij de jarenlange expertise die Microsoft heeft in de hard en software, en natuurlijk met name de expertise opgebouwd in het bouwen van operating systems.  Ook in het beveiligen van systemen van de software en van de verbindingen,  heeft Microsoft een schat aan ervaring op gedaan.  Als Microsoft Reseller Amsterdam,  kunt u gebruik maken van al deze voordelen en deze gebundelde kennis/expertise.

Als Microsoft Reseller, kun je dus ten eerste bouwen op een team van experts. Als je extra ondersteuning nodig hebt bij het opzetten van je bedrijf ICT infrastructuur. dan kun je begeleid worden door consultants van Microsoft. Het is echter zo dat de techniek zo gebruikers vriendelijk is dat, mocht je eigen ICT experts in dienst hebben zij dit ook kunnen doen. Het kan echter wel handig zijn je te laten informeren over alle mogelijkheden van Cloud computing, want deze techniek ontwikkeld zich razendsnel, en nieuwe mogelijkheden komen er bijna dagelijks bij. Ten tweede kun je bouwen op een platform (Azure) dat gebouwd is door ontwikkelaars die al jaren bezig zijn met het bouwen van  operating systems en netwerksoftware, en dus ook virtualisatie software.  Dit platform maakt het mogelijk allerlei diensten genoemd  software as a service,  platform as a service, infrastructure as a service  aan te bieden. Het voorbeeld dat ik u nu wil noemen is de enkele SQL node, het is voor u dan niet meer nodig zelf een SQL server in te richten maar kan één enkele (Cloud) node afnemen en hierop een aantal databases laten draaien. Dit is en voorbeeld van de nieuwe mogelijkheden die Azure kan aanbieden.  Maar al de bekende Clouddiensten zoals Cloud desktop, Virtual private servers en opslag in de Cloud zijn uiteraard ook mogelijk.

Een ander voordeel van deze partner is dat ze vertegenwoordigd (en goed aangeschreven staan) zijn in verschillende werelddelen, en zo kun je de data, bestanden of software die je hebt verspreidden over verschillende datacenters geografisch redundant heet dat met een duur woord. Dit betekend dat je een stukje extra verzekering hebt dat mocht er iets gebeuren in een data center op één werelddeel (natuurramp, brand of andere ongelukken) dat je data dan nog intact is op een ander Datacenter in een ander werelddeel.