blog placeholder

Een blog maken en onderhouden is leuk, zeker als je eenmaal een groep volgers hebt opgebouwd. Het is echter wel van belang dat je het vanaf het begin goed aanpakt! Neem dit artikel door en voorkom beginnersfouten! Maak van je blog een succesverhaal!

Het onderwerp van je blog

Het moet in één oogopslag duidelijk zijn waar je blog over gaat. De eerste indruk telt! Je blog een goede naam geven is de eerste belangrijke stap. Houd de titel van je blog kort en krachtig. In de tag kun je iets uitgebreider toelichten wat mensen van je blog kunnen verwachten.

Maak je artikelen aantrekkelijk

Zet er wat plaatjes bij. Plaatjes maken artikelen aantrekkelijk. Voeg echter niet teveel plaatjes toe, dat zou je blog alleen maar onoverzichtelijk maken. Houd het slechts bij een paar plaatjes die relevant zijn ten opzichte van je artikel.

Gebruik alleen duidelijke plaatjes. Zorg dat ze niet te groot zijn, anders duurt het laden van de internetpagina te lang. Verwijs altijd naar de bron als je plaatjes van andere internetpagina’s afhaalt. Hetzelfde geldt uiteraard als je een stuk tekst van een andere internetsite afhaalt.

Uitgaande links

Zorg dat je uitgaande links in een nieuw scherm openen. Dit doe je door “target=”_blank”in je html-code te plaatsen. Door een nieuw scherm te laten openen zorg je ervoor dat de lezer terug moet naar jou blog.

Interne links hoeven niet in een nieuw venster geopend te worden. De lezer blijft immers actief op jou blog!

Houd de lezers geïnteresseerd

Plaats regelmatig een nieuw artikel op je blog. Gebruik de “gerelateerde artikelen” optie om lezers op je blog te houden. Je kunt ook een “meest gelezen” of “populaire artikelen” optie toevoegen aan je menubalk.

Schrijf niet teveel tekst. Teveel tekst zorgt ervoor dat lezers je blog afsluiten.

Laat lezers je artikelen delen

Sociale media zijn ideaal om je website te promoten. Vergeet niet om links van populaire sociale media als Facebook en Twitter toe te voegen. Geef lezers de kans je artikelen te delen met anderen! Het is een goed idee om ook “E-mail dit artikel” en “Print dit artikel” opties toe te voegen.

Klik hier voor meer informatie over de promotie van je blog.

Zorg dat je blog snel laadt

Als je bestanden erg groot zijn kan het lang duren voordat een internetbrowser je blog heeft geladen. Internetgebruikers zijn ongeduldig en hebben geen zin om lang te moeten wachten op je blog.

Vooral plaatjes kunnen erg groot zijn. Houd de bestanden klein en voorkom dat potentiële bezoekers je blog af sluiten nog voordat ze iets gezien hebben!

Vertel wie je bent

Lezers willen graag weten wie er achter een blog zit. Voeg een “over mij”-gedeelte toe en vertel kort wat over jezelf. Vertel wie je bent en waarom je deze blog hebt gemaakt. Geef bezoekers ook demogelijkheid je een e-mail te sturen of een reactie achter te laten.