blog placeholder

De x box 360 een spelcomputer voor groot en klein, jong en oud. Een leuk vermaak voor een ieder die van spelletjes houdt.

Wat is een Xbox 360

Een Xbox 360 is een spelcomputer die op de markt gebracht is door Microsoft. De makers van de Xbox 360 zijn IBM, ATI en Samsung. In 2005 officieel via mtv bekend gemaakt. De Xbox 360 is de opvolger van de Xbox en een concurent van de Playstation en de Wii.

Wat kun je met een Xbox 360

Het is een spelcomputer met een draadloze console die zelfs via internet te gebruiken is. Wel dien je hem dan aan te sluiten op een modem en lid te worden van xbox live via de internetsite Xbox.com. Dit kan zowel gratis (zilveraccount) als betaald (goldaccount). Op de site staat duidelijk beschreven hoe je dit doen moet.Je krijgt dan de mogelijkheid om online tegen elkaar te spelen. Ook kun je spellen uitproberen door deze te downloaden. Een gedeelte van het spel kun je dan spelen. Lijkt het spel je leuk dan kun je het spel kopen. Dit gaat via een puntensysteem. Hierover straks meer. Gold is uitgebreider. Je kunt tegen elkaar spelen en zelfs prijzen hiermee winnen. Ook kun je twitteren, emailen en facebook gebruiken. Ook zonder gebruik van internet kun je vele spellen spelen. Bij aankoop krijg je een game bij het spel en in de speelgoedwinkels kun je zat games kopen.

Puntensysteem

Bij de speelgoedwinkels en gameshops kun je een kaart kopen lijkende op een kraskaart. Kras het vlakje weg en vul de combinatie die hieronder staat in via xbox.com of via de Xbox zelf. Doe dit onder het kopje redeem code. Punten kun je gebruiken om spellen volledig te downloaden. Ze zijn verkrijgbaar in 1200, 2100 en 4200 punten. Een spel kost gemiddeld ongeveer 800 tot 1200 punten.

Soorten games

Games zijn er in verschillende soorten en voor jong en oud zoals:

  • Behendigheid spellen
  • Muziek spellen
  • Sport spellen
  • Vlieg en race spellen
  • Schietspellen

De Xbox 360 is verkrijgbaar in 3 soorten pakketten namelijk

  • Arcadepack: Bestaat uit een draadloze console, memory unit en5 live arcadegames.
  • Propack: Bestaat uit draadloze console, headset, harde schijf 20 tot 60 gb en hd/av kabel
  • Elitepack: Bestaat uit draadloze console, headset, harde schijf 120 tot 250 gb en hd/av kabel

Een memory unit is een voorwerp waar je enkele spellen op kunt dowloaden.

Een harde schijf is een voorwerp waar je spellen op kunt downloaden, de hoeveelheid hangt af van het aantal gb. Je kunt een Xbox uitbreiden met diverse accesoires, zie xbox.com.

Let op gaming kan verslavend werken.