Depositphotos_119108596_S

In het digitale tijdperk is een goed functionerende webshop van cruciaal belang voor elke zelfstandige ondernemer. Van het stroomlijnen van de klantreis tot het optimaliseren van je back-end processen, de juiste plugins kunnen een aanzienlijke impact hebben op het succes van jouw online winkel. Hier bespreken we de vijf beste plugins die elke webshop zou moeten overwegen.

De beste internetaansluiting

Om je webshop live te laten gaan heb je een goede internetaansluiting nodig. Je wil immers snel kunnen schakelen en online kunnen werken. Bedrijfsinternet is de perfecte oplossing voor ondernemers die hun online ambities willen realiseren. Kies uit een van de verschillende pakketten die zij aanbieden zodat het past bij jouw eisen. Zo kan je kiezen uit verschillende snelheden en eventuele extra’s in je abonnement. Wil je bijvoorbeeld snel en veel afbeeldingen  downloaden/uploaden, dan kan je een hogere snelheid kiezen.

Vijf plugins voor je webshop

Nu je het beste internetabonnement voor jouw bedrijf hebt gevonden, kan je webshop live gaan! Met deze vijf handige plugins zorg jij voor de beste ervaring voor klanten.

1.     WooCommerce

Voor ondernemers die hun webshop op een WordPress-platform runnen, is WooCommerce een must-have. Deze gratis, open-source e-commerce plugin maakt het gemakkelijk om producten te verkopen, betalingen te verwerken en verzendopties te beheren. Met een scala aan beschikbare extensies kun je WooCommerce aanpassen aan de unieke behoeften van jouw bedrijf. Binnen een paar klikken heb je met WooCommerce een betaalsysteem, producten en al het andere ingericht.

2.     Shopify buy button

Voor degenen die geen gebruik maken van WordPress, is de Shopify Buy Button een uitstekende optie. Deze plugin stelt je in staat om een volledige online winkel of individuele producten te embedden op vrijwel elke website. Je kunt ook gebruik maken van de betrouwbare betalingsverwerking van Shopify.

3.     Yoast SEO

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is essentieel voor het verkeer naar je webshop. Het vraagt echter veel tijd en onderhoud, omdat iedereen bovenaan Google wil staan. Yoast SEO is een van de meest populaire WordPress plugins, omdat het SEO aanzienlijk makkelijker maakt. Het helpt je om je pagina’s en productbeschrijvingen te optimaliseren, waardoor je beter zichtbaar wordt in de zoekresultaten.

4.     Mailchimp for WooCommerce

E-mailmarketing is een krachtig hulpmiddel voor het opbouwen van klantrelaties en het stimuleren van verkopen. Mailchimp for WooCommerce synchroniseert je klant- en bestelgegevens zodat je gepersonaliseerde marketingcampagnes kunt uitvoeren. Het ondersteunt ook automatische e-mails voor verlaten winkelwagentjes, waardoor je mogelijk verloren verkoop kunt terugwinnen. Begin met het opbouwen van een relatie met je klanten door via Mailchimp nieuwsbrieven of  acties uit te sturen.

5.     Akismet Anti-Spam

Een veilige webshop is belangrijk voor het behoud van het vertrouwen van de klant. Akismet helpt om spam uit je commentaren en contactformulieren te filteren. Dit kan je helpen om de reputatie van je site te beschermen, aangezien bezoekers sneller terug komen op een website die ze vertrouwen. 

Het selecteren van de juiste plugins kan een uitdaging zijn, maar de bovengenoemde opties zijn een uitstekend startpunt. Ze kunnen je helpen om je webshop te optimaliseren, je marketinginspanningen te verbeteren en een betere klantervaring te bieden. Vergeet niet dat elke webshop uniek is – experimenteer en pas aan totdat je de combinatie van tools vindt die het beste werkt voor jouw bedrijf. Succes met het opbouwen van je webshop!