blog placeholder

Zouttherapie wordt al eeuwen in gebruik genomen, vooral in Oost-Europa. Het was en is daar nog altijd populair. In Europa en Amerika neemt de populariteit ervan toe.  Het wordt hier populairder door de heilzame werking van zout op ons lichaam. 

 Wat is zouttherapie?

Bij een zouttherapie wordt zout op verschillende manieren gebruikt. Zouttherapie verlicht verschillende klachten van ons lichaam. Een zouttherapie is ook te gebruiken tegen stress. Zouttherapie kan je op verschillende manieren toepassen. Zoals zout inhaleren of een zoutbad nemen.

Halotherapie

Halotherapie is een vorm van inhaleringstherapie, die een helende werking heeft op onze geest en op ons lichaam. Hierbij wordt een micro zeeklimaat nagebootst, door een hoge concentratie aan mineralen. Je kan het op verschillende plaatsen volgen zoals in een zoutgrot. In 45 minuten heeft het hetzelfde effect als 3 uur langs de zeekust wandelen.

 

Dry salt therapy

Het is een 100% natuurlijke therapie. Het helpt de slijmen in de keel, luchtwegen en de longen te verwijderen en los te laten komen. Taai slijm in de keel zorgt meestal voor ziektes . Het kan heel lastig zijn om deze slijmen op te hoesten. Bij de dry salt inhaler zitten zoutkristallen die ervoor zorgen dat de zoutkristallen via de luchtwegen in de longen terechtkomen en die zorgen er dan voor dat het slijm zich begint los te weken. Bij deze therapie worden je longen ook een stuk sterker. De longen zijn na de therapie minder vatbaar voor ziektes. De dry salt therapy heeft een preventieve werking.

 

de dode zee

De dode zee ligt op de grens van Israel en Jordanie en ligt maar liefst 417 meter onder het zeeniveau. Dat is het diepst gelegen meer in de wereld, in de dode zee bevindt zich een enorme ntratie van mineralen 1/3 van die concentratie is zout. Daarom kan je blijven drijven in het water daar. Mensen met een huidaandoening kunnen best eens een kuur daar volgen omdat het zout in het water een geneeskrachtige werking hebben op ons lichaam. Bij uitslag kleine ontstekingen psoriasis en zelfs bij allergieën zouden met een vingerknip weg moeten zijn.

 

Je kan het ook anders

Natuurlijk ziet niet iedereen het zitten om voor een kuur naar de Dode zee te gaan. Maar er is ook een even goede maar veel makkelijker manier om dit na te bootsen. Laat je bad vol lopen met water en voldoende zout (Er zijn tabletten die het mineraal en nog geneeskrachtige mineralen bevatten) bij. Om je huid zacht te laten voelen. Je kan best ook nog een half kopje havermout mee in het bad doen. Roer het havermout goed en zorg dat het opgelost is. Havermout geeft je een zachte huid en helpt tegen huidziektes en huidaandoeningen.