haar kwaliteit

De gemiddelde Nederlander besteedt dag in dag uit de nodige aandacht aan zijn haar. Er worden vaak allerlei verschillende producten gebruikt om het haar in model te brengen. Zo gebruiken mannen vaak gel of wax, terwijl veel vrouwen schuim of haarlak gebruiken. Deze middelen wassen we onder de douche uit ons haar. Hierbij maken we gebruik van shampoo en mogelijk ook conditioner. Door het gebruik van deze verschillende middelen kan de kwaliteit van jouw haar achteruit gaan. Veel mensen hechten hier echter geen waarde aan. Toch is het wel handig om hier rekening mee te houden. Wil jij de kwaliteit van jouw haar verbeteren? Wij zetten hieronder twee producten op een rijtje die jou hierbij kunnen helpen.

Haarmasker

Er zijn genoeg mensen die geen idee hebben wat een haarmasker is. Daarom geven we jou hier eerst wat uitleg over dit product. Met een haarmasker verzorg je jouw haar beter en dieper dan met een conditioner. Dit masker is vooral zinvol voor haar dat iets meer verzorging nodig heeft. We doelen in dit geval op haar dat vrijwel dagelijks behandeld wordt met een krultang, steiltang of föhn. Ook na een vakantie met veel zon, zee en strand heeft jou haar extra verzorging nodig. Ook dan is een haarmasker ideaal.

Zo gebruik je een haarmasker

Ga je een haarmasker gebruiken? Zorg er dan altijd voor dat jouw haar eerst gewassen is met een gewone shampoo. Deze behandeling zorgt er namelijk voor dat de schubben van jouw haar open gaan staan. De stoffen van het haarmasker kunnen hierdoor beter opgenomen worden. Gebruik je doorgaans altijd een conditioner na de shampoo? Laat de conditioner nu dan links liggen.

Voordat je het haarmasker aanbrengt, moet je ervoor zorgen dat jouw haar handdoek-droog is. Is dit het geval? Breng het masker dan lekker dik aan op het haar. Bij lang haar kun je stukken vastpakken om het middel in te masseren. Breng het masker niet aan op de hoofdhuid. Hierdoor wordt jouw haar namelijk sneller vet. Laat het masker na aanbrengen ongeveer 10 minuten intrekken. Nadien spoel je jouw haar uit met koud of lauw warm water. Bij het uitspoelen is het belangrijk dat er geen resten van het masker meer achterblijven.

Droogshampoo

Om haar schoon en netjes te houden, is het belangrijk dit geregeld te wassen. De meeste mensen doen dit onder de douche en gebruiken hiervoor shampoo. Het haar wordt vaak gewassen wanneer het vet is. Probleem is echter dat het wassen van haar tijd kost. Indien je lang haar hebt, kan het zelfs betrekkelijk veel tijd kosten. Heb je haast? Dan wil je jouw haar waarschijnlijk niet wassen. Indien het er vet uitziet, is dit echter wel noodzakelijk. Gelukkig is er een oplossing: droogshampoo.

Droogshampoo is niet vloeibaar, maar een shampoo in poedervorm. Het zit niet in een fles, maar in een spuitbus. Deze anti-roos shampoo is ideaal wanneer je een keer geen tijd of zin hebt om jouw haar te wassen. In dat geval spuit je simpelweg droogshampoo in jouw haar om de vettige look weg te halen. Denk nu echter niet dat je jouw haar nooit meer hoeft te wassen onder de douche, want dat is namelijk niet het geval. Droogshampoo is ideaal wanneer je geen tijd of zin hebt om jouw haar te wassen met shampoo, maar het is zeker geen eeuwige vervanger.

Zo gebruik je droogshampoo

Voordat je droogshampoo aanbrengt in jouw haar, moet je de bus goed schudden. Spuit de shampoo vervolgens met kleine pufjes op jouw haar en zorg voor voldoende afstand. Houd je niet voldoende afstand? Dan ontstaat er een grijze of witte gloed in jouw haar. Dit is ook het geval wanneer je te veel droogshampoo op één plek spuit. Na het aanbrengen moet je de shampoo enige tijd in laten trekken. Heb je enkele minuten gewacht? Kam het haar dan voorzichtig door om de droogshampoo te verspreiden door het haar. Indien je alsnog grijze of witte plekken ziet, gebruik je jouw handen om de shampoo te verspreiden door het haar.