man met smartwatch

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een smartwatch. Deze slimme horloges zijn eigenlijk mini-pc’s, compleet met processor, geheugen, beeldschermpje en bluetooth-verbinding en dat allemaal in een relatief klein apparaatje om je pols. Je hoeft dus niet meer voor iedere handeling je smartphone tevoorschijn te halen. In dit blog gaan we eens wat dieper in op de mogelijkheden van een smartwatch.

Wat kan je met een smartwatch

Als je de aankoop van een smartwatch overweegt, vraag je je misschien af wat je allemaal met dit apparaat kunt. Met andere woorden wat de mogelijkheden van een smartwatch zijn. Kort gezegd hangt dat een beetje af van welk merk en model je kiest. In grote lijnen is een smartwatch een aanvulling op je smartphone waardoor je deze niet meer te pas en te onpas tevoorschijn hoeft te halen. Je kunt hierbij denken aan:

  • Berichten ontvangen en versturen
  • Betalingen doen
  • Muziek en audioboeken beluisteren
  • Agendabeheer
  • Spelletjes spelen
  • Je gezondheid monitoren
  • Fysieke activiteiten meten
  • Het gebruik maken van Google maps

Apps downloaden op je smartwatch

Naast bovenstaande mogelijkheden van je smartwatch kan dit apparaatje tegenwoordig nog meer. Zo kun je bijvoorbeeld apps downloaden om de mogelijkheden van je smartwatch nog verder uit te breiden. Dit is echter niet bij iedere smartwatch mogelijk. Sommige zijn alleen gemaakt voor doeleinden als bijvoorbeeld duiken of wandelen. Deze zijn dan ook alleen van functies voorzien die voor deze sporten interessant zijn. Het is dus goed om voor aankoop te bedenken waar je de smartwatch voor wilt gaan gebruiken en wat dit apparaat allemaal moet kunnen.

Is een smartwatch wel goed te bedienen met zo’n klein schermpje?

De schermgrootte van een smartwatch varieert van 1 inch (2,5 cm) tot 2 inch (5 cm). Een klein scherm zit meestal prettiger om je pols maar een groter scherm geeft meer lees- en bedieningsgemak. Hou er echter rekening mee dat een kleiner scherm ook wat lastiger te bedienen is. In ieder geval lastiger dan je smartphone. Veel van deze slimme horloges zijn namelijk net als bij smartphones voorzien van een touchscreen. Dat lijkt natuurlijk allemaal heel handig en geavanceerd maar wees je er van bewust dat dit op zo’n klein beeldschermpje al gauw voor een uitdaging kan zorgen. Gelukkig zitten er vaak bedieningsknoppen aan de zijkant van de smartwatch waarmee je door de opties kunt bladeren. Daarnaast zijn veel smartwatches voorzien van stembediening. Dat is bijvoorbeeld niet alleen handig voor de bediening maar ook om berichten in te spreken en te versturen.

Wat zijn de populairste merken smartwatches?

Als je een keuze gaat maken uit de verschillende smartwatches die er op de markt zijn, ga dan even na of jouw keuze voldoet aan jouw eisen. Elk merk heeft namelijk een eigen visie waar deze apparaten aan moeten voldoen. Zo is een Fitbit namelijk gespecialiseerd als fitnesstracker en maakt een Apple watch verbinding met je IPhone en natuurlijk ook alleen met een IPhone. Andere systemen worden namelijk niet door Apple ondersteund. Andere merken die een smartwatch op de markt hebben gebracht, zijn Google Wear OS- apparaten, Android Wear of Samsung Gear. Allemaal met eigen functies.

Ben jij op zoek naar een toffe smartwatch die past bij jouw wensen, overweeg dan zeker een smartwatch van Horloge.nl. Zij hebben niet alleen smartwatches van de verschillende merken en in allerlei soorten en maten maar mocht je liever toch voor “normale” heren- of dameshorloges gaan, ook dan ben je hier aan het juiste adres.