kinderen met hippe kleding

In Nederland kennen we veel wisselvallige dagen als het op het weer aankomt. Het ene moment kun je in een T-shirt lopen, en het andere moment staat er zo’n koude wind, dat je beter je winterjas aan had kunnen doen. Voor jezelf kun je makkelijk inschatten wat je aan moet trekken, maar bij kinderen kan dit nog weleens lastig zijn. zeker wanneer ze de hele dag druk bezig zijn op school en veel buitenspelen, is het moeilijk te bepalen wat je ze aantrekt ’s ochtends.

Houd rekening met het weer

Ga je op zoek naar een nieuwe garderobe voor je kind, dan doe je er goed aan rekening te houden met het weer. Kijk voor de zomer kleding dus niet alleen naar T-shirts, maar bijvoorbeeld ook naar longsleeves, vesten, een zomerjas of bodywarmer. Dit kun je gelukkig in vrijwel elke kledingwinkel krijgen, maar ook wanneer je op zoek bent naar kindermerkkleding heb je meer dan genoeg keuze. Uiteraard zie je in de kleding de trends van dit seizoen terug, en zijn de collecties meestal in dezelfde kleur te vinden.

Kies je liever voor duurzame kleding? Ook dan zit je bij veel kindermerkkleding goed, want steeds meer kleding is duurzaam. Beter voor het milieu dus, maar daarnaast zit het ook nog eens comfortabel. Dit is vooral bij kinderen erg belangrijk, zeker wanneer ze de hele dag spelen, rennen, springen en volledig kind kunnen zijn.

Denk na over volgende seizoenen

Natuurlijk is het logisch dat je in de lente op zoek gaat naar lente- en zomerkleding, maar denk daarnaast ook alvast na over de herfst en de winter. Koop je een vest voor de regenachtige, koude zomerdagen, bedenk je dan of dit vest ook nog past tegen de tijd dat het herfst is. Uiteraard geldt hetzelfde voor longsleeves, en zelfs T-shirts. Want ook in de herfst kan het ineens nog heel warm worden, en het zou toch zonde zijn als dan de kleding niet meer past, en je voor die paar laatste, lekkere dagen nog nieuwe kleding aan moet schaffen.

Maar het vooruit kijken naar de aankomende seizoenen heeft nog een voordeel. Ga je bijvoorbeeld nu al op zoek naar een jongens- of meisjes winterjas, dan kun je deze vaak kopen met een flinke korting. Zo heb je een gloednieuwe jas in huis liggen voor de aankomende winter, maar heb je er niet de hoofdprijs voor betaald én heb je keuze uit een ruime collectie. Ga je in november pas op zoek naar een winterjas, dan is de kans groot dat juist die ene jas overal is uitverkocht, of dat nergens meer de juiste maat voor jouw kind te vinden is. Denk ook hierbij weer goed na over de maat, de winterjas zal je waarschijnlijk een maat groter moeten kopen. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de leeftijd van je kind, en hoe snel hij/zij momenteel groeit.