blog placeholder

Moeder en dochter liggend

Op zoek naar een foto voor een artikel over moeders en dochters typte ik in het zoekvakje van Flickr.com de zoekterm “mother and daughter “ in. Meteen op de eerste resultaten pagina stond een foto van een knappe moeder en een knappe dochter waarbij ik op de thumbnaill het verschil niet zag tussen de moeder en de dochter. Pas toen ik de foto uitvergrote en goed keek zag ik wie de moeder en wie de dochter was. Bij het zien van deze foto vroeg ik me af of moeders graag op hun dochter willen lijken en waarom.

Moeder en dochter look a likes:
Verder scrollend op de “mother and daughter “ resultaten pagina van Flickr.com kwam ik nog een paar moeders en dochters tegen die sprekend op elkaar lijken. Ik scrolde nog even verder maar ik vond er niet meer op de “mother and daughter “ resultaten pagina van Flickr.com. Omdat de foto’s mij intrigeerden besloot ik om op Google Afbeeldingen te zoeken met de zoekterm “mother and daughter look a like “. Deze zoekterm leverde heel veel moeders en dochters op die sprekend op elkaar lijken. Het viel me op dat één van de foto’s een aantal keer voorkwam. Toen ik doorklikte op een van deze foto’s bleek dat het de foto’s waren van de 50 jarige moeder Janet Cunliffe met haar dochter Jane.

Moeder en dochter look a likeMoeder en dochter

Janet en Jane Cunliffe:
Tussen de foto’s van Janet en Jane Cunliffe op de Google Afbeeldingen resultaten pagina zag ik er, toen ik goed keek , ook een van Janet en Jane Cunliffe met “BEFORE” en “AFTER” staan. Dit wekte mijn nieuwsgierigheid en ik klikte er op. Ik kwam op een pagina terecht waar ik las dat de 50-jarige Janet Cunliffe uit Engeland 10.000 pond (12635,84  euro) heeft uitgegeven aan plastische chirurgie om op haar dochter op haar dochter Jane te lijken.

lookalike_mother_daughter

De reden hiervoor was dat ze zag dat haar dochter wel haar gelaatstrekken had maar dat ze door haar figuur en haar haarkleur veel aantrekkelijker was dan haar moeder en dat alle mannen alleen maar naar haar keken als ze samen waren. Daarom besloot moeder Janet haar borsten te laten vergroten en op een afslankdieet te gaan. Na het verlies van een aantal kilo’s en met grotere borsten was ze echter nog niet tevreden en overwoog ze plastische chirurgie. Na een aantal operaties vond ze het tijd om haar veranderingsplannen aan haar dochter te vertellen. Haar dochter reageerde geschokt ze werd  woedend en smeekte haar moeder om het niet te doen. Ze vond het niet erg dat haar moeder op haar wilde lijken, maar ze was bang voor de gevolgen van de operaties. Haar moeder zette haar plannen echter door en nu na vele operaties lijken moeder en dochter tweelingzussen. Moeder Janet  vindt dat er wel genoeg operaties zijn geweest en heeft daar voorlopig geen plannen meer voor tenzij ze toch ineens heel erg oud begin te lijken.

Janet en Jane Cunliffe