blog placeholder

Krullend haar heeft als eigenschap dat het breekbaarder is dan steil haar of haar met slag. Het is veel sneller aangetast & je moet er dan ook voorzichtig mee omgaan. Krullend haar heeft de neiging snel heel droog te worden, dus vocht inbrengen is heel belangrijk. Nou heb ik een tijdje geleden wat ondekt wat echt voor een gewéldig effect zorgt. Sinds ik deze manier gebruik is mijn haar veel minder pluizig & zit het veel langer in model. Lees verder voor meer informatie!

Conditioner only wassen
Shampoo is ervoor gemaakt je haar te wassen. Het ‘stript’ als het ware het vuil en vet van je haar. Dit komt door de ingrediënten SLS en SLES. Het enige probleem is dat deze ingrediënten er ook voor zorgen dat de natuurlijke vetten van je haar verdwijnen. Voor normaal haar is dit geen probleem, maar aangezien krullend haar voeding nodig heeft, wordt het op deze manier droog en pluizig. Hier is een oplossing voor gevonden, namelijk het conditioner only wassen.

Conditioner only wassen houdt in dat je een milde conditioner (bv. de anti-klit conditioner van Schwarzkopf) gebruikt om je haar te wassen & een zwaardere (bv. de kokos conditioner van Inecto) om je haar te voeden. Het is heel belangrijk dat je conditioners siliconenvrij zijn, zoals de conditioners hierboven. LET OP! Als je krullend haar hebt, kam of borstel je haar dan alleen wanneer je je zware conditioner erin hebt zitten. Op deze manier beschadigd je haar minder.

Waarom siliconenvrij?

Siliconen zijn ingrediënten die in allerlei haarproducten zitten (alle ingrediënten die eindigen op ‘-cone’). Siliconen zorgen ervoor dat je haar gaat glanzen, maar ze maken je haar ook zwaar. Doordat je haar zwaar wordt krult het minder. Bovendien is het zo dat siliconen alleen uit je haar te wassen zijn met SLS en SLES, dus als je dat niet meer gebruikt krijg je een opbouw van siliconen in je haar, waardoor het heel snel vet wordt.

Nadat je je haar conditioner only hebt gewassen is het goed gevoed en voelt het heerlijk zacht aan. Voor wat extra voeding smeer je er een leave-in conditioner (bv. de flexible curls balm van Nivea) of je lichte conditioner in (degene waarmee je je haar wast). Vervolgens pak je een sterke gel (bv. de Studioline MineralFX Invis’ gel van ‘l Oreal Paris) en kneed je dit door je haar. Dit doe je terwijl je je hoofd voorover houdt. Op deze manier creëer je volume. Laat nu je haar drogen of föhn het. Aan de lucht drogen is natuurlijk altijd beter!

Als je haar droog is heb je een grote bos harde gelkrullen, zonder pluis. Sommige mensen vinden dit al mooi & laten het zo zitten, maar dit zit er heel onnatuurlijk uit. De truc om je krullen weer flexibel en toch pluisvrij te krijgen is door voorover te gaan hangen en de gel er uit te kneden. Dit doe je gewoon op de manier waarop je normaal haarmousse of gel aanbrengt. Blijf dit doen totdat je je krullen flexibel genoeg vind en tadaaa, een grote bos flexibele, pluisvrije krullen (:  Eventueel kun je nu voor wat extra hold nog wat haarmousse in je haar doen, maar de gel zou stevig genoeg moeten zijn om het een dag uit te houden.
Veel succes met uitproberen!
Liefs,