blog placeholder

Ken je dat gevoel dat je zoveel uitgeeft aan kleding en toch nooit weet wat je aan moet trekken? Misschien komt het omdat je steeds weer dezefde dingen koopt, of te veel uitgeeft aan kledingstukken die het eigenlijk niet waard zijn. Hier zijn een paar tips om je geld aan kleding goed te besteden.

1. Kijk altijd goed naar de materialen waarvan kleding gemaakt is. Zeker als je veel uit wilt/kan geven aan een kledingsstuk let er dan op dat deze van een goede kwaliteit stof is gemaakt. Hierbij is het belangrijk zelf goed te kijken en voelen, ook staat de samenstelling van de stof vaak in het kledingstuk. Een paar richtlijnen voor het kiezen van goed materiaal:

Duurzame materialen:

-Wol

-Zijde

-Katoen

 

Minder duurzaam:

-Polyester

-Acryl

-Rayon

 

2. Altijd passen. Nu is het wel zo dat het licht in paskamers om een of andere vreemde reden nooit flatteus is, probeer wel de kleding altijd eerst aan te passen. Wees kritisch of het kledingstuk wel echt bij jouw lichaam past. Als het slechte punten van je lichaam benadrukt is het altijd een miskoop!

 

3. Shop in de uitverkoop, dit behoeft geen verdere uitleg!

 

4. Geef niet meer uit dan je hebt. Dit lijkt een voor de hand liggend advies maar gaat toch nog vaak fout bij veel mensen. Pin desnoods van te voren het bedrag dat je kan missen en betaal alles contant. Op deze manier ben je sowieso bewuster van wat je uitgeeft.

5. Houdt thuis een lijstje bij met alles dat je nog wilt hebben voor je garderobe. Op deze manier weet je tijdens het winkelen wat je nodig hebt en wat niet en kan je impulsaankopen waar je later spijt van krijgt voorkomen. Bovendien heb je zo de kans je garderobe goed bij te houden.

6. Investeer in tijdloze mode. Trends zijn leuk maar gaan vaak snel weer voorbij. Het is zonde veel uit te geven aan iets dat je later waarschijnlijk niet of heel weinig draagt. Voorbeelden van goede investeringen:

-Een goede spijkerbroek

-Goed zittende effen shirts

-Mooie witte blouse

 

7. Kijk goed naar de kleur van een kledingstuk en hoe dit bij jouw huidskleur past. Probeer eerlijk voor jezelf te zijn, hoe mooi iets ook op een paspop kan staan als het niet bij jouw huid past heb je er weinig aan.

8. Let op de stiksels. Het komt zo vaak voor dat ik in de winkel loop en veel shirts zie waar de stiksel alweer half loslaten. Het is natuurlijk zonde hier veel aan uit te geven.

Veel winkelplezier!