blog placeholder

Tommy Hilfiger werd geboren als Thomas Jacob Hilfiger op 24 maart 1951 in de plaats Elmira in de staat New York. Als tweede kind van de negen groeide hij op in in Elmira. Tommy Hilfiger was van jongs af aan gefascineerd door muziek en kleding. Op jonge leeftijd verdiepte hij zich al in de eigentijdse hippe muziekstijlen en de daarbij behorende kledingstijlen in New York en Londen. Zijn ouders wilde graag dat hij ingenieur zou worden daarom ging Tommy naar de Elmira Free Academy, de plaatselijke middelbare school.

Tommy Hilfiger

Maar toen hij de middelbare school had doorlopen besloot hij om niet verder te studeren maar te gaan werken. Hij ging werken bij een lokale kledingzaak, Brown’s. Al gauw ging Tommy zelf naar New York City en kocht daar jeans kleding en spikerbroeken met wijd uitlopende pijpen. Hij vermaakte deze kleding vervolgens naar zijn eigen idee en verkocht ze in de kledingzaak waar hij werkte.

Tommy Hilfiger

Dit gaat zo goed dat hij al snel besluit om zelf een kledingzaak te beginnen. Hij opent zijn eerste kledingzaak iets buiten het centrum van Elmira en gaf het de naam “The people Place”. Al gauw was zijn kledingzaak een populaire plek voor de jongeren in Elmira. Er werden allerlei  activiteiten georganiseerd en het was er altijd druk. Meestal waren er meer vrienden en kennissen dan klanten. De zaken gingen zo goed dat hij nog 7 kledingzaken opende in de staat New York. In de loop der jaren vertrokken veel winkels vanuit het centrum naar een winkelcentrum in het nabijgelegen Horseheads, waardoor het winkelend publiek verdween uit het centrum van Elmira. Hierdoor ging Tommy Hilfiger’s kledingzaak in Elmira na 7 jaar failliet.

Na zijn faillissement besloot hij zich voortaan te gaan toeleggen op het ontwerpen van kleding voor zijn ander 7 kledingzaken. Hij verhuisde samen met zijn ex-vrouw naar New York City. Ondanks dat hij bijna geen geld meer had wees hij de aanbiedingen van Kelvin Klein en Perry Ellis, om voor hun te komen werken als ontwerper, af.

Tommy Hilfiger

In 1984 begon hij, met steun van de Murjani Groep, de Tommy Hilfiger Corporation. Met de Tommy Hilfiger Corporation produceerde en verkocht hij zijn eigen ontwerpen. De basis van dit succes wordt gelegd met een $3 miljoen kostende advertentiecampagne die luidde: “De 4 beste Amerikaanse ontwerpers voor mannen zijn: R – L – P – E- C – K- T- H.” (Ralph Lauren, Perry Ellis, Calvin Klein en Hilfigerf). Deze campagne werd een doorslaand succes. Hij werd in 1995 uitgeroepen als beste ontwerper van mannenkleding door de vereniging van modeontwerpers van Amerika. Zijn baanbrekende ontwerpen zorgden voor een stormachtige groei van zijn onderneming. In 2004 had hij al 5400 mensen voor hem werken. In 2006 verkocht hij zijn aandelen voor 1,6 miljard dollar aan een investeringsmaatschappij.

Tommy Hilfiger

Hilfiger prive:
Tommy Hilfiger was eerst getrouwd met Susie. Met haar kreeg hij vier kinderen Alexandrië, Richard, Elizabeth, en Kathleen. Zijn dochter Alexandrië heeft een aantal jaren een eigen reality show gehad bij MTV. Zijn zoon was een succesvolle hiphop artiest, hij trad op onder de naam Rich Hil. Als Tommy 25 is scheidt hij van Susie. In 2008 trouwt hij met zijn tweede vrouw Dee en in 2009 krijgen ze samen een zoon, Sebastian Thomas Hilfiger.