blog placeholder

Sommige vrouwen lijken altijd perfecte nagels te hebben. Hoewel de vorm en sterkte van je nagels genetisch bepaald zijn, kun je veel doen om ook met jouw nagels goed voor de dag te komen. Met deze tien tips heb je binnen de kortste keren prachtige nagels.

Om de perfecte nagels te hebben, moet je even goed aan de slag. Zelfs als je van nature zwakke nagels hebt, kun je er met de volgende tips voor zorgen dat je nagels er prachtig uitzien.

  1. De allereerste stap naar perfecte nagels is kiezen welke vorm je mooi vindt. Je kunt je nagels ovaal, vierkant of rond vijlen. Vijl altijd maar in een richting om haakjes en scheurtjes te voorkomen. Het voordeel van (goed) vijlen is dat je kleine scheurtjes aan de rand van je nagels wegwerkt waardoor je nagels minder snel scheuren en langer in topconditie blijven.
  2. Smeer je handen in met een handcrème die ook de nagels versterkt. Zo heb je heerlijk zachte handen en mooie sterke nagels. Deze crèmes zijn gewoon verkrijgbaar bij de drogist.
  3. Pas op met nagellak. Heb je zwakke nagels? Gebruik dan bij voorkeur een nagellak die je nagels verhardt. Wil je een donkere kleur nagellak gebruiken? Breng altijd eerst een laagje basislak aan om te zorgen dat je nagels niet verkleuren.
  4. Gebruik nooit nagellakremover op basis van aceton. Het gebruik van aceton is echt een aanslag op je nagels. Er zijn voldoende andere nagellakremovers op de markt die minstens net zo goed werken.
  5. Heb je van nature geen mooie witte nagels? Bij de drogist kun je een potloodje krijgen om je nagels mooi wit te krijgen. Het potloodje breng je aan onder je nagels. Ook zijn er verschillende soorten nagellak die speciaal ontworpen zijn om je nagels wit te laten lijken.
  6. Bescherm je handen tegen schadelijke invloeden. Draag rubber handschoenen als je moet schoonmaken of afwassen. Smeer je handen altijd even in nadat je ze gewassen hebt.
  7. Je nagels hebben bepaalde voedingsstoffen nodig om te groeien. Krijg je deze niet voldoende binnen dan kun je last krijgen van broze nagels. Calcium, vitamine A en foliumzuur zijn belangrijke bouwstenen. Krijg je deze voedingsstoffen met je voeding niet voldoende binnen? Slik dan vitaminepreparaten om het tekort aan te vullen.
  8. Neem af en toe een nagelbadje. Dit verzorgt je nagels en laat ze er weer prachtig uit zien.
  9. Verzorg je nagelriemen. Met een speciaal bokkenpootje duw je de nagelriemen terug en zien je nagels er verzorgd uit.
  10. Bij veel drogisten kun je een glansvijl kopen. Deze vijl gebruik je om je nagels mooi te laten glimmen. Dit kan als voorbereiding op je nagellak maar je kunt zo ook gewoon onbedekt laten. Wees wel voorzichtig met te vaak vijlen. Je nagels kunnen hierdoor dun worden waardoor ze weer makkelijker breken.

Het is minder moeite om je nagels in vorm te houden dan ze in vorm te krijgen. Onderhoud daarom regelmatig je nagels zodat ze in topconditie blijven.