blog placeholder

Hey meiden! Hieronder geef ik jullie met veel plezier de 10 belangrijkste tips die je gehele gelaat een frisse look geven!

 

Tip n°1: Om je gelaat een open en wakkere look te geven, voeg je wat matte of glinsterende witte oogschaduw toe in je ooghoeken. Hier zie je er in 1-2-3 frisser door!

 

Tip n°2: Wat je foundation betreft, meng je deze best met een dagcrème. Hierdoor wordt je gezicht gevoed en geef je je gezicht een egale look. Als je oneffenheden en puistjes te verbergen hebt, breng je eerst best wat concealer aan. Voor plekjes of oneffenheden gebruik je een concealer die dicht bij je huidskleur aanleunt. Mocht je rode plekjes hebben, gebruik je best een groene concealer (ja, klinkt vreemd!). Ik gebruik persoonlijk het allerliefst die van Catrice!

 

Tip n°3: Je make-up breng je het best aan in daglicht. Hiervoor ga je dus beter bij een venster zitten. In een badkamer zijn de lampen namelijk heel flashy en ze bevatten vaak een witte gloed, waardoor je niet goed ziet hoeveel make-up je hebt aangebracht, en of die wel even is. Vergeet dus niet om snel eens een kijkje te nemen in een draagbare spiegel bij het venster, voor je de deur uitgaat!

 

Tip n°4: Om je wenkbrauwen een lift te geven, voeg je best BOVEN de wenkbrauwen een highlighter toe. Dit kan ook met een witte of crèmekleurige oogschaduw. 

 

Tip n°5: Als je opteert voor zwaar opgemaakte ogen, kies je voor de lippen best voor een zachtroze of nude lippenstift. Dit geldt ook in de omgekeerde richting: Bij een flashy lippenstift en/of gloss, is wat mascara en oogpotlood voor de ogen meer dan genoeg.

 

Tip n°6: In de winter hebben meisjes vaak last van gebarsten lippen. Bij het aanbrengen van de lippenstift krijg je dan allerlei barstjes, wat niet bepaald aantrekkelijk is.. Vooraleer je de lippenstift aanbrengt, doe je dus beter wat vaste vaseline op de lippen. Dit vult de barstjes en zorgt er ook voor dat alles veel gemakkelijker aangebracht kan worden.

 

Tip n°7: De plaats waar je je blush aanbrengt is cruciaal! Vaak brengen meisjes dit aan op de appeltjes van de wangen. Dit doen ze door te glimlachen en het kleurtje aan te brengen. Dit is echter verkeerd! Wanneer je namelijk stopt met glimlachen, zakken de appeltjes en dit geldt ook voor je blush. Daardoor komt de blush veel te laag te zitten en dit is dan ook geen natuurlijke look meer. Breng daarom je blush en/of bronzer hoog aan. Als je je wijsvinger vanaf je neus met de buitenhoek van je oog verbindt, voel je dat er een been zit. Op die hoogte moet de blush worden aangebracht. Je werkt best van boven naar beneden: Begin ter hoogte van je oog en werk schuin naar beneden. Vergeet dit ook niet mooi in de huid uit te werken, zodat je geen strepen of plekken nalaat.

 

Tip n°8: Wanneer je oogpotlood niet gepigmenteerd is en/of je last hebt om deze aan te brengen, hou je deze best een 3-tal seconden naast het vuurtje van een aansteker. Laat deze koelen en probeer nog eens opnieuw. Je zal meteen merken dat het op je waterlijn glijdt en dat het veel langer blijft zitten!

 

Tip n°9: Bij het aanbrengen van oogschaduw, plaats je best wat losse poeder onder het oog. Hierdoor zullen gevallen deeltjes oogschaduw in geen plekken maken op je gezicht en zal je foundation intact blijven! Wanneer je klaar bent, hoef je met een borstel enkel nog de poeder weg te vegen, en klaar!

 

Tip n°10: Deze 9 tips zullen nooit perfect tot uiting komen als je het volgende niet op je gezicht aanbrengt, namelijk: Een glimlach. Een gelukkige en goedlachse vrouw is namelijk knapper dan eender wat!

 

Zo, ik hoop dat dit jullie geholpen heeft!