blog placeholder

Een goed aangebrachte oogschaduw kan je ogen laten stralen. Het is daarom belangrijk het goed aan te brengen en de juiste kleur voor jouw ogen te kiezen.

Aanbrengtechnieken

1. Als eerste is het belangrijk je gezicht goed te reinigen met een make-upremover. Oude restjes make-up worden zo verwijderd wat zorgt voor een mooier eindresultaat.

2. Begin bij het aanbrengen van oogschaduw met een oogschaduwbasis. Een oogschaduwbasis zorgt dat oogschaduw langer blijft zitten en maakt de kleur intenser. Gebruik alleen niet te veel, een klein druppeltje per ooglid is al genoeg.

3. Je kan de oogschaduw op verschillende manieren aanbrengen. Bijvoorbeeld met een sponsje, een kwastje of gewoon met je vinger. Zorg wel dat je vingers goed schoon zijn voor je je oogmake-up met ze aanraakt. Ook kwasten moeten bij regelmatig gebruik eens per week gereinigd worden.

4. Begin als je verschillende tinten gaat gebruiken met het aanbrengen van de lichtste tint oogschaduw, dit maakt het in elkaar over laten gaan van de kleuren later makkelijker. Breng de lichtste tint aan in de binnenkant van je ooghoeken.

5. Hierna kan je een donkerdere kleur aanbrengen aan de buitenhoek van je oog. Maak een lijn in het dieperliggende gedeelte op je ooglid en werk eventueel de lijn iets uit naar buiten. Met een zacht kwastje kan je het kleurverschil tussen de lichte en de donkere tint iets vervagen.

6. Het kan mooi zijn een klein beetje oogschaduw op je onderste oogleden aan te brengen.

Welke kleuren voor welke ogen?

Over het algemeen geldt dat de kleur van je ogen het best uitkomt als je er een contrasterende kleur omheen aanbrengt

Blauwe/grijze ogen : Warme kleuren zoals oranje, bruintinten. Ook grijstinten(bijvoorbeeld smokey eyes) kunnen heel mooi staan bij blauwe ogen. Pas op met knalblauwe oogschaduw.

Bruine ogen: Bij bruine ogen staat eigenlijk alles wel. Paarstinten, groen en champagnekleur laten het bruin in je ogen het best overkomen.

Groene ogen: Bruintinten halen het groen in je ogen erg naar boven. Kijk uit met felle kleuren paars of blauw.

Overdag kun je het beste een matte oogschaduw kiezen. In de avond, zeker als er veel foto`s worden genomen kan je het beste een glimmende oogschaduw kiezen.