blog placeholder

Hoe ouder we worden, hoe meer rimpels we krijgen, en hoe meer we ons best doen er jong uit te blijven zien. Met dit artikel wil ik u helpen betere keuzes te maken ten aanzien van uw dagelijkse gezichtsverzorging.

Botox of andere injecties

Wellicht de meest doeltreffende werkwijze om er in één keer jonger uit te zien is door middel van plastische chirurgie of anders probleemgebieden om de paar maanden laten inspuiten met Botox (rimpels verminderen) en/of rimpelvullers zoals Restylane of andere fillers (rimpels opvullen).

De nadelen zijn niet gering. Deze ingrepen zijn prijzig, ongemakkelijk, tijdrovend en potentieel risicovol op lange termijn… En kunnen leiden tot gênante vragen van vrienden en bekenden die schrikken van de plotselinge verandering van uw uiterlijk.

Daarom willen de meeste consumenten liefst geleidelijke, natuurlijke effecten behalen door het dagelijkse gebruik van een goede rimpelcrème.

Waar moet ik op letten bij de keus van een anti rimpel crème?

Hoe kunnen we nu precies de beste dagcrème selecteren die ons echt een jongere, stralende huid geeft? Zoveel merken, zoveel soorten, zoveel claims…

Schadelijke ingrediënten

Het is verbijsterend dat praktisch alle bekende merken huidverzorging ingrediënten aanwenden die op termijn slecht kunnen zijn voor uw huid en zelfs voor uw gezondheid. Hieronder een lijst van ingredienten die u beslist moet vermijden, omdat ze uiteindelijk leiden tot versnelde huidveroudering, irritatie, afhankelijkheid en erger:

  • Parabenen. Deze worden dikwijls als conserveringsmiddel gebruikt, maar kunnen kanker veroorzaken.
  • Minerale olie (petrolatum), zoals paraffine en vaseline. Deze ingredienten worden veel toegepast omdat ze zo goedkoop zijn, maar ze verstoppen de poriën.
  • Alcoholen: ethanol, ethylalcohol, methanol, benzylalcohol, isopropylalcohol en SD alcohol. Deze soorten alcohol drogen de huid uit en ontdoen de huid van de natuurlijke beschermlaag. Uitzonderingen zijn cetyl, stearyl en cetearyl alcohol.
  • Oxybenzone, PABA, dioxaan, propylene glycol, sodium lauryl sulfate, methyl nicotinate, bergamot, cinnamic acid, menthol, mint, eucalyptus, kamfer/ camphor, propylene glycol.

 Wees dus op uw hoede en lees steeds de ingrediëntendeclaratie!

Veilige en werkzame ingrediënten

Er is de afgelopen jaren uitgebreid onderzoek gedaan naar schadelijke en waardeloze ingredienten, maar ook naar de meest effectieve ingredienten die anti-aging producten kunnen bevatten. Vier veilige, maar uiterst werkzame ingredienten voor een anti rimpel crème zijn:

1) Agireline: een effectieve maar veilige spierontspanner. Dit ingrediënt is het enige veilige alternatief voor Botox dat effectief via een crème, dus zonder pijnlijke injecties, door uw huid kan worden opgenomen. Zeer doeltreffend voor het terugbrengen van rimpels op uw voorhoofd, rimpels op uw bovenlip en rimpels onder uw ogen!

2) Hyaluronzuur: een lichaamseigen stof om rimpels op te vullen, de huid stevigheid te bieden en de vochtbalans te repareren. Herstelt het volume en de structuur van de huid, verhoogt de natuurlijke afscheiding van dode huidcellen en zorgt zo voor een jongere huid. Verder houdt hyaluronzuur uw huid strak, stevig en veerkrachtig door het behoud van vitaal collageen.

Hyaluronzuur kan veilig en langdurig worden gebruikt, omdat het van nature door het lichaam wordt geproduceerd.

3) Marine- of zee-collageen. Huidveroudering gaat gepaard met een achteruitgang van de eigen aanmaak van collageen, dat de huid stevigheid geeft. Vanaf je 25ste daalt het produceren van het lichaamseigen collageen met door de bank 1,5% per jaar.

Marine collageen is gelijk aan het menselijke collageen, oplosbaar en 100% opneembaar door de menselijke huid. Marine collageen bevat DMAE en zorgt voor een natuurlijk %u201Cfacelift%u201D-effect. Deze stof wordt wel het geheim van de stralende huid van Oprah Winfrey genoemd!

Let op: veel anti rimpelcrèmes bevatten de plantaardige vorm van collageen. Deze vorm doet niets aan je rimpels. Dierlijk collageen, dat ook dikwijls gebruikt wordt, geeft een omvangrijke kans op irritaties en wordt niet goed geabsorbeerd.

4) Antioxidanten om schadelijke vrije radicalen te vernietigen en de huid te behoeden tegen veroudering veroorzaakt door blootstelling aan lucht en de zon. Daarnaast activeren antioxidanten de aanmaak van collageen en elastine. Ze bestrijden rimpels en verjongen de huid door het versterken van de celactiviteit en het beperken van pigmentvlekken.

Tussen het dertigste en vijftigste levensjaar neemt het aantal van nature aanwezige antioxidanten in de huid met 35% af. De beste anti rimpel crèmes bevatten een synthese van bewezen effectieve, natuurlijke antioxidanten in voldoende concentraties, zoals co-enzym Q10, vitamines A, C en E, en extracten uit bijvoorbeeld groene thee, granaatappel en druivenpitten.

Op zoek naar de beste oogcrème en beste gezichtscrème voor mannen en vrouwen met de genoemde ingrediënten?

Helaas bevatten de meeste crèmes op de markt hooguit één of twee actieve ingrediënten die wel effectief zouden kunnen zijn, maar in veel te lage concentraties in het artikel voorkomen. Derhalve staan ze wel op de ingrediëntenlijst en wordt er zelfs mee geadverteerd, maar kan de anti rimpelcrème nooit echt werkzaam zijn.

Het geld dat hiermee bespaard wordt, wordt uitgegeven aan dure marketingcampagnes. Vaak worden beroemde Hollywoodsterren ingehuurd als gezicht van het product. B.v. Julia Roberts voor Avon, Jennifer Aniston voor L’Oreal, Penelope Cruz voor Lancômea. En actrices Gwyneth Paltrow en Elizabeth Hurley voor Estee Lauder. … Zij strijken hiervoor miljoenen dollars op.

Uiteraard is smeren met een goede dagcreme of anti rimpel creme niet voldoende. Voor een gezonde, stralende, jonge huid is het ook belangrijk om gezond te leven. Gezonde voeding, genoeg water drinken, genoeg slaap en lichaamsbeweging vormen de basis van een stralende, mooie huid. Roken en alcohol zijn hebben een averechts effect.