blog placeholder

Ralph Lauren (spreek uit Ralf Laurèn) werd geboren op 14 oktober van het jaar 1939 als Ralph Lifshitz. De geboorteplaats van Ralph Lifshitz was New York city. Zijn wieg stond in de Bronx, één van de armste wijken van New York City. Hij was een zoon van twee Wit Russische Joodse immigranten die het Nazistische europa van Hitler op tijd hadden weten te ontvluchtten. Zijn vader heette Frank Lifshitz en was van beroep huisschilder, zijn moeder heette Fraydl Lifshitz (haar meisjesnaam was Kotlar).

Ralph Lauren

Opleiding:
Ralph volgde zijn basisschool opleiding aan de Yeshiva University High School for Boys (YUHSB), dit was een Joods Orthodoxe jongensschool (Yeshiva) in de wijk Washington Heights in Manhattan, New York City. Op de basisschool was hij al actief in de kledinghandel. Hij verkocht toen al stropdassen aan zijn klasgenoten en schoolgenoten.

Ralph Lauren

middelbare school:
 Na de basisschool ging hij naar de DeWitt High School en in de zomervakanties ging hij naar Kamp Roosevelt bij het Sackett meer in Monticello in de staat New York, dit was een zomerkamp waar je ook bleef overnachten. Het was een Multi educatief kamp in de Catskill Mountains en de kampdeelnemers genoten van een scala aan activiteiten, waaronder atletiek, dramatiek, kunsten en ambachten, zingen, en diverse spelletjes met de naburige kampen.

Ralph Lauren

Vervolgopleiding:
In 1957 slaagde hij op de de DeWitt High School. Na het behalen van zijn diploma ging hij naar het Baruch College (Bernard M. Baruch College is een onderdeel van de Stads University van New York, gelegen in het Flatiron district van Manhattan, New York City. Met een acceptatie van slechts 23%, is  Baruch College een van de meest competatieve en gevarieerde hogescholen in het land) waar hij bedrijfseconomie studeerde. Na twee jaar brak hij deze studie af.

HUWELIJK:
Ralph Lauren trad op 25 jarige leeftijd, in New York City, in het huwelijk met Ricky Anne Low-Beer. Ricky werkte als receptioniste voor een oogarts in een oogkliniek . Ralph en Anne leerden elkaar daar kennen toen Ralph voor een behandeling in de oogkliniek moest zijn. Zes maanden na hun eerste ontmoeting trouwden ze. Ze kregen samen drie kinderen Dylan, David en Andrew.

Ralph Lauren

Cariëre:
Vervolgens diende hij in het Amerikaanse leger van 1962 tot 1964. Hij ging nooit naar een modeopleiding maar ging werken als verkoper bij Brooks Brothers (de oudste heren mode winkelketen van Amerika). In 1967 opende hij met financiële steun van de kledingfabrikant Norman Hilton uit Manhattan een stropdassenwinkel ,waar hij ook stropdassen onder het label “Polo” verkocht, die hij zelf had ontworpen. Later kocht hij de merknaam “Polo” van Norman Hilton.

Ralph Lauren

RALPH LAUREN:
Toen Ralph Lifshitz 16 jaar was besloot zijn oudere broer Terry, die zijn voogd was, om hun achternaam te veranderen in Lauren. De reden voor deze naamswijzing was dat hun echte naam Lifshitz in het Engels altijd tot vervelende reacties leidde. Lifshitz lijkt namelijk, als je het in het engels  uitspreekt, op Live Shit. Dit betekend zoiets als “leef klote”. Blijkbaar werd Ralph daar erg mee gepest op school want toen hij op latere leeftijd werd geïnterviewd door Oprah Winfrey zei hij: ”In mijn echte naam zat het woord “Shit”. Toen ik klein was werd ik daar erg mee gepest door de andere kinderen. Dat is de reden dat mijn broer en ik onze naam hebben veranderd. Sommige mensen denken dat het was omdat we niet meer Joods wilden zijn maar dat was absoluut niet de reden. Onze neven die in Californië woonden hadden hun nam veranderd in “Lawrence”. Mijn broer en ik dahtten toen, “wij kiezen ook gewoon een mooie naam”, de naam die uiteindelijk samen hebben uitgekozen is niet speciaal ergens mee verbonden ofzo.”