blog placeholder

Kleding zegt veel over een mens. Het is natuurlijk ook erg belangrijk dat jij je lekker en ontspannen voelt in de kleding waarin je rondloopt. Een kledingadviseur zal hier altijd rekening mee houden. Wanneer de kleding lekker zit, zul je een positieve uitstraling naar buiten hebben. Verder dient een kledingadviseur natuurlijk ook rekening te houden met de wensen van het bedrijf of organisatie waarvoor jij werkzaam bent. Natuurlijk moeten jouw persoonlijke wensen ook goed in beeld worden gebracht. Het is de bedoeling dat er een match gevonden wordt waarin zowel de cliënt als het bedrijf zich goed kunnen vinden. 

Je wilt er ten allen tijde natuurlijk goed uitzien. Daarom is het belangrijk dat er bij het uitzoeken van kleding goed naar de kleur gekeken wordt. De kleur geeft uiteindelijk aan wat voor een persoon jij bent. Het is mogelijk dat de gekozen kleur je een positievere uitstraling geeft. Maar het is ook mogelijk dat er een aantal positieve punten gecamoufleerd worden. Deze worden dan als het ware overschaduwd. Je hebt de keuze uit een aantal kleuren en tinten: warme, koele, lichte en donkere tinten. Als eerste zal de kledingadviseur naar jou als persoon gaan kijken. Wat voor uitstraling heb je? Wat voor een houding neem je aan? Vervolgens gaat de adviseur kijken welke kleur het beste bij jou als persoon aansluit. Daarna zal hij je een aantal voorstellen gaan doen. Ieder mens heeft zo zijn mindere kanten. We nemen als voorbeeld een bierbuik. Wanneer je deze wilt verbergen bij bijvoorbeeld een dagje strand, kun je ervoor kiezen om een donker overhemd aan te schaffen. Het kan ook zo zijn dat je zware heupen hebt. Het is dan raadzaam om een pantalon of broek te nemen dat donker gekleurd is. Het is algemeen bekend dat overknee laarzen hierbij ook kunnen helpen. Je kunt ook één kleur kleding nemen met daarbij bijvoorbeeld een mooie anders gekleurde sjaal.

 

Een kledingadvies van een kledingadviseur zal je altijd goed doen. Waarom? Na het advies zul je meer te weten komen over jezelf. Je krijgt een duidelijker beeld over wat je uitstraling is en wat voor een figuur jou lichaam heeft. De adviseur zal je allerlei tips gaan geven die je kunt gebruiken voor het maken van de juiste keuze. Wanneer je hiervan op de hoogte bent kun je zelf gaan winkelen met bijvoorbeeld een goede vriendin of kennis. In de winkel weet je al zelf welke kleuren en maten goed bij je aansluiten. Hierdoor zullen de kansen op miskopen gering zijn. De kledingadviseur kijkt natuurlijk ook naar de wat kleinere details welke natuurlijk ook van belang zullen zijn. Bijvoorbeeld naar de lengte van je nek of hals. Is deze lang of kort? Dik of dun? Natuurlijk zijn ook deze kleinere details belangrijk voor het maken  van de juiste keuze.