blog placeholder

Veel mannen dragen dagelijks een riem, hierdoor zijn er veel verschillende soorten te verkrijgen. Niet elke heren riem kan gebruikt worden in een zakelijke outfit. Welke riemen wel geschikt zijn om te dragen bij een pak proberen we in dit artikel uit te leggen. het kan er soms met om hangen of de riem die je kiest goed past bij de gelegenheid.

Wat maakt een riem geschikt voor een zakelijke outfit

Over het algemeen zijn riemen die gedragen worden in een zakelijke outfit rustig vormgegeven. Riemen die grote logo’s, figuren of felle kleuren hebben zijn daarom ook niet geschikt. Een logo is natuurlijk niet verboden maar zorg ervoor dat deze niet opvalt en geen aandacht opeist. Daarnaast is het materiaal ook belangrijk, de riemen gemaakt van een goede kwaliteitsmateriaal zoals leer of suède zijn nog steeds het meest geschikt voor een zakelijke outfit. De riemen van een goedkoper materiaal zoals plastic zorgen vaak voor een onverzorgde uitstraling, daarmee zijn ze dan ook minder goed geschikt om op een kantoor of vergelijkbare plek te dragen. Op dat soort plekken is het altijd aan te raden om voor traditionele materialen te kiezen.

Waar let je op tijdens het dragen

Als eerste let je natuurlijk op de kleur van de riem. Zorg ervoor dat de kleur past in het outfit, zoals bijvoorbeeld een donkerblauwe riem in een donkerblauw pak of een bruine riem in een grijs pak. Wat vaak wordt aangeraden is om de riem en de schoenen met elkaar te combineren. Daarnaast is het formaat erg belangrijk, wanneer je een breed lichaam of een dikke buik hebt is het niet mooi om een smalle riem te dragen. Maar ook als dunne man is het niet mooi om een hele brede riem om te doen, de riem vormt dan geen mooi onderdeel van de outfit. Het gaat dan te veel opvallen. De breedte van de riem is ook afhankelijk van de eventuele stropdas die gedragen wordt. Wanneer de stropdas smal van formaat is kun je het beste ook een smallere riem dragen, zo zullen de twee accessoires elkaar versterken zonder dat er één gaat overheersen.

Extra aandachtspunten

De draagrichting is de richting waarin de riem om de heup loopt, met de klok mee of tegen de klok in. Deze richting is afhankelijk van de knoopsluiting op de broek. Wanneer het knoopsgat vanaf de linkerkant over de knoop wordt geplaatst dient de gesp ook vanaf de linkerkant aan de riem te worden bevestigd. De riem wordt dan dus vanaf de rechterkant door de gesp gestoken.
Wanneer de riem de juiste maat heeft zit deze vast met het middelste gaatje, als de riem iets te groot of te klein is gebruik dan het tweede of een na laatste gaatje. Je dient in ieder geval nooit het eerste en laatste gaatje te gebruiken, hierdoor komt de loshangende flap er raar uit te zien. Je maat weten is dus erg belangrijk. kort door de bocht is de omtrek van de middel, de plek waar normaal je riem zit ook gelijk je riemmaat. Makkelijker kan bijna niet, is je omtrek bijvoorbeeld 95 centimeter, dan is je riemmaat ook maat 95. Let er wel op dat bij riemen niet voor iedere centimeter een aparte maat is, de maten gaan vaak per 5 centimeter. Daarom heb je ook meerdere gaatjes in de riem zitten.