blog placeholder

We hebben deze trend al op de rode loper zien verschijnen bij celebrities zoals Rachel Bilson, Drew Barrymore en Sarah Jessica Parker. Maar je hoeft hier niet verschrikkelijk veel geld voor uit te geven, of een persoonlijke kapper te hebben zoals deze sterren. 

Wel had ik de helpende hand van mijn moeder! Deze manier om je haar te ‘verlichten’ is dus wel net iets professioneler dan een pakje opendoen, roeren maar en op je haren uitsmeren. Je hebt er dus wel nog een tweede persoon voor nodig!

Aangezien mijn haarkleur van zichzelf al een beetje van donker aan de hoofdhuid (lichtbruin) naar wat lichter (donkerblond – oranje) in de punten ging, maar dit geen zicht was, besloot ik zelf de trend ‘ombre hair’ uit te testen.

Uiteraard moet je eerst zelf beslissen of je een groot verschil wil zien van boven naar onder, of eerder een subtiel verschil. Aangezien mijn natuurlijke haarkleur al niet echt donker is, ging ik dus voor het subtiele verloop.

Na wat onderzoek op het internet, besloten ik en mijn moeder om het zelf maar uit te proberen. We hebben thuis tal van kleuringsproducten, waaronder ook ontkleuringsproducten (waterstofperoxide). De concentratie van deze producten is van belang bij ontkleuring. Aangezien ik een geleidelijk verloop wou, dus van lichtbruin naar donkerblond, naar blond, hebben wij gewerkt met twee verschillende percentages in peroxides.

Aan de slag dan maar! Je begint natuurlijk met het haar in verschillende lagen en stroken te verdelen. Per strook hebben we het haar dan ook nog eerst wat ‘gekrepeerd’ (tegenkammen), door er twee keer de kam door te halen, naar boven toe dan. Hierdoor zorg je ervoor dat er ook enkele haren niet, of minder, worden ontkleurd. Waardoor je meer afwisseling creeërt.

Op het bovenste gedeelte van de haren kwam uiteraard geen ontkleuring. Op het middelste gedeelte hebben we de minst felle ontkleuring gedaan en op de punten natuurlijke de fellere ontkleuring. Door dit niet op een lijn te laten scheiden maar wat in elkaar over te vloeien, zie je bij het eindresultaat geen harde lijnen. De ingesmeerde lokken worden dan in aluminiumfolie gedraaid zodat het goed kan intrekken en niet in aanraking komt met de andere lokken.

Na wat intrekken mocht het dan eindelijk uitgewassen worden en konden we het resultaat zien; het was gelukt! De puntjes zijn mooi blond en er is een mooi verloop, zonder felle verschillen in kleur.

Zo dus een geslaagde manier gevonden om ‘ombre hair’ te creëren!