blog placeholder

Nike brengt sinds kort replica’s van de schoenen, die de acteur Michael J. Fox in de rol van Marty McFly in de film “Back to the Future”* droeg, op de markt. Niemand had verwacht dat Nike deze zogenaamde Air Mags sportschoenen ooit echt zou gaan produceren. Nike heeft voor de speciaal voor dit doel ontwikkelde Nike Air Max sportschoenen de merknaam Nike Air Mag in het leven geroepen.

Nike Air Mag 2011, goedkope nike air max light, airmax

De speciale, in een beperkte oplage van 1500 stuks geproduceerde, editie van de Nike Air Mag  sportschoen is de Nike Air Mag 2011 sportschoen . De Nike Air Mag 2011 sportschoen  is qua uiterlijk, van onder tot boven gestroomlijnd en met een aantal oplichtende onderdelen, een exacte kopie van de Nike Air Mags sportschoenen  die Marty McFly (Michael J. Fox) in de film in het jaar 2015 fictief gekocht heeft en in de rest van de film draagt. De enige, niet zichtbare, verschillen tussen de Nike Air Mag sportschoenen die Marty McFly (Michael J. Fox) in de film draagt en de nu in het echt geproduceerde Nike Air Mag 2011 sportschoenen zijn het ontbreken van het gadget waarmee Marty McFly (Michael J. Fox) zich vast kon haken aan een auto en het volautomatische vetersluitsysteem. Het uiterlijk van de schoenen is echter zo exact hetzelfde dat de Nike Air Mag 2011 sportschoenen door sommige mensen ook wel Nike Air McFly sportschoenen wordt genoemd.

Nike Air Mag 2011, goedkope nike air max light, airmax

Michael j. Fox foundation for parkinson research:
De onverwachte productie van de Nike Air Mag 2011 sportschoenen had een speciale reden. De acteur Michael J. Fox droeg de toen nog fictieve Nike Air Mag sportschoenen in zijn rol van Marty McFly in de film “Back to the Future”. Michael J. Fox kreeg al op jonge leeftijd de ziekte Alzheimer. Naar aanleiding daarvan richtte hij de Michael J. Fox Stichting voor Parkinson Onderzoek op. Op zoek naar fondsen voor zijn stichting benaderde hij de sportschoenen fabrikant Nike inc.

Nike Air Mag 2011, goedkope nike air max light, airmax

Met het verzoek om de toen nog fictieve Nike Air Mag sportschoenen echt te gaan produceren en de winst van de verkoop ervan ten goede te laten komen aan zijn Stichting voor Parkinson Onderzoek. Nike inc. Vond het een goed plan en om een maximale opbrengst te generen besloten ze de Nike Air Mag sportschoenen in een beperkte oplage van 1500 paar te produceren. Door deze beperkte oplage alleen via eBay te veilen brengen ze per paar zo’n 4000 dollar op ten batte van de Michael J. Fox Foundation for Parkinson Research.

Nike Air Mag 2011, goedkope nike air max light, airmax

* “ Back to the Future” is een grappige sciencefictionfilm, geregisseerd door de Amerikaanse regisseur Robert Zemeckis met als hoofdrolspelers in de film Michael J. Fox als de jonge Marty McFly en Christopher Lloyd als de geniale professor Doc Brown . De eerste “ Back to the Future” film die in 1985 uitkwam werd wereldwijd een kaskraker. Er volgden daarom een aantal vervolgfilms. Dit waren de film “Back to the Future deel II” en de film “Back to the Future deel III).

Nike Air Mag 2011, goedkope nike air max light, airmax

Later kwam er ook nog een animatieserie van “ Back to the Future” op de televisie. De film gaat over een zeventienjarige jongen genaamd Marty McFly (Michael J. Fox) die in een door Doc Brown (Christopher Lloyd) tot tijdmachine omgebouwde DeLorean (DeLorean is een Amerikaans automerk, met een hoofdkantoor in New York, terwijl de fabriek in het plaatsje Dunmurry in Noord-Ierland was gevestigd.) per ongeluk een tijdreis maakt naar 1955. Daar veroorzaakt hij bijna zijn eigen verdwijning uit de geschiedenis doordat hij de relatie tussen zijn, dan nog tiener, ouders danig verstoord en bijna verbreekt. De film “ Back to the Future”  won onder andere een Academy Award. In 2007 werd de film “ Back to the Future” opgenomen in het Amerikaanse Nationale Film Register. 

Nike Air Mag 2011, goedkope nike air max light, airmax