blog placeholder

De meeste mensen hebben geen idee wat ombre hair en dip-dye hair eigenlijk is, toch zie je het steeds vaker voorbij komen. Waarschijnlijk heb je het ook wel een keer gezien, maar er niet echt op gelet. Ik ga uitleggen wat het nou eigenlijk in houd en hoe je het zelf kan maken.

Ik begin eerst met Ombre hair en daarna Dip-Dye hair.

Ombre hair
Ombre hair betekent eigenlijk ‘omgekeerd haar’. Normaal als je uitgroei hebt wil je dit zo snel mogelijk weghebben. Bij ombre hair is het dus zo dat het moet lijken alsof je hele verre uitgroei hebt. Wanneer je dit voor het eerst ziet, zul je waarschijnlijk ook denken dat het gewoon uitgroei is.

Er zijn een paar manieren om ombre hair te krijgen.
1. Wanneer je je haar een keer geverfd hebt, kun je dit gewoon laten uitgroeien. In het begin zal dit er een beetje vreemd uitzien, maar als het iets verder is, ziet het er net zo uit als ombre hair.
2. Je koopt een pakje verf in de kleur die jij wilt. Als je bruin haar hebt is waarschijnlijk blond het mooiste en als je blond haar hebt bruin. Je verft dan je haar net zoals dat je normaal doet met het pakje verf, maar dan alleen de onderkant van je haar.
3. Naar de kapper gaan. Niet alle kappers zijn bekend met de term ‘Ombre hair’. Dus je zult van tevoren even research moeten doen welke kappers ombre hair kunnen maken. Wel moet je er rekening mee houden dat wanneer je naar de kapper gaat, je er wel wat geld voor moet neertellen. Het voordeel van naar de kapper gaan is dat je (meestal) zeker weet dat het goed gaat.

Dip-Dye hair
Dip-Dye hair betekent eigenlijk dat je haar ‘gedipt’ is in een kleur. De kleuren kunnen verschillen van oranje tot paars. Wanneer je bruin haar hebt is oranje of rood erg leuk en bij blond staat roze en paars mooier. Dip-dye hair is wel wat gewaagder, omdat je het meestal na een tijdje niet meer leuk vind.

Er zijn een paar manieren om dip-dye hair te krijgen:
1. Het zelf verfen. Net als bij ombre hair koop je een pakje verf in de gewenste kleur. In een drogist zie je niet vaak roze of oranje, maar hier zul je dan even naar op zoek moeten. Je verft dan het onderste deel van je haar in de gewenste kleur. http://www.novam-nbr.nl/interieur-van-kapperszaken/
2. Naar de kapper. Ook zijn niet alle kappers bekend met ‘dip-dye hair’. Wanneer je een kapper gevonden hebt die wel weet wat het is, komt er meestal wel een mooi resultaat!
3. Color bugs. Als je twijfelt is dit een hele goede oplossing. Een color bug is een product dat je langs je haar ‘schuurt’ en dan wordt je haar een ander kleurtje. De color bugs zijn er in paars, oranje en roze. Wanneer je de kleur zat bent spoel je het gewoon uit en dan heb je weer je normale haarkleur. Deze color bugs kosten wel 19,95 per stuk (best prijzig).

Nu weet je wat ombre hair en dip-dye hair is!
Zelf vind ik het er allebei erg leuk uitzien en ik zie het ook steeds vaker voorbij komen.
Hopelijk raak je nu zelf geinspireerd door de haartrends.