blog placeholder

Hamas is een Arabisch woord dat wordt geschreven als حماس. De betekenis van het Arabische woord hamas is enthousiasme, geestdrift, ijver, vuur en fanatisme. Het woord hamas is bij ons echter vooral bekend geworden door de Palestijnse verzetsbeweging HAMAS. De naam HAMAS betekend echter heel iets anders, HAMAS is namelijk de afkorting voor Harakat Al-Mugawama Al-islamiyya wat Arabisch is voor de Beweging van het Islamitische Verzet.

Raketten of jaratellen jarretelles

Jarretelles:
Een ander bekend Arabisch woord is “dym” dat wordt geschreven als دعم. De betekenis van het Arabische woord dym is letterlijk ondersteunen. De tweede betekenis van het Arabische woord dym is echter jarretelles. Het woord dym wordt vaak gebruikt om de ondersteunende raket aanvallen van de HAMAS mee aan te duiden. Omdat de raket aanvallen van de HAMAS in de diverse media al 13 jaar lang tot in den treuren worden besproken leek het mij goed om ook de andere betekenis van het woord dym te belichten.

Raketten of jaratellen jarretelles

Arabische mode:
Door de zeer eenzijdige berichtgeving in de Nederlandse media hebben wij het idee gekregen dat alle Arabische vrouwen in een soort veredelde jutezak door het leven gaan. Niets is echter minder waar. Ook in de Arabische wereld besteden heel veel vrouwen steeds meer aandacht aan hun uiterlijk. Dit begon een aantal jaren geleden voorzichtig met het moderniseren van de boerka maar in de moderne rijkere Arabische landen volgde al snel ook de lingerie onder die boerka.

Raketten of jaratellen jarretelles

Dym Hamas – arabische jarretelles:
Omdat er steeds meer vraag komt vanuit de Arabische landen naar luxe lingerie heb ik een hele bekende lingerieproducent benaderd om samen een nieuw Arabisch lingerie lijn te lanceren. De naam van deze Arabisch lingerie lijn is “Hamas” omdat de betekenis enthousiasme, geestdrift, ijver, vuur goed past bij lingerie. We maken hierbij ook handig gebruik van de enorme naamsbekendheid van het woord Hamas.

De eerste reclame campagne:
Voor de introductie van onze nieuwe Arabisch lingerie lijn hebben we een bekend reclamebureau ingeschakeld. In overleg met ons hebben ze een campagne ontwikkeld die zal inslaan als een bom. We hebben er, om problemen te voorkomen wel voor gekozen om voor de wat pikantere foto’s gebruik te maken van Europese modellen. De verwachtingen voor onze Arabisch lingerie lijn zijn dan ook hoog gespannen. Ik hoop dat ook dit project net als mijn kledinglijn met de naam “Boern Bdrog” een groot succes zal worden.

Raketten of jaratellen jarretelles