blog placeholder

Mooie nagels geven een verzorgde indruk. Met de juiste behandeling liggen oogstrelende nagels voor iedereen binnen handbereik. Lees hieronder hoe u de mooiste nagels kunt krijgen. Het kost u niets, enkel wat tijd!

Stap 1 – Het schoonmaken van de nagels

Maak de nagels schoon met een nagellakremover (zonder aceton – anders drogen de nagels uit) om de nagellak te verwijderen. Ook als u geen nagellak heeft gebruikt is het verstandig dit te doen; het verwijderd het vuil van uw nagels. Hierdoor gaat het lakken van de nagels straks een stuk beter! Ook kan het kan zijn dat uw nagels verkleurd zijn door het gebruik van nagellak. Er bestaat een heel simpel trucje om uw nagels weer te ontkleuren. Laat uw nagels zo’n tien minuten weken in lauw water met citroensap. Het citroensap ontkleurt de nagels. Droog de handen en nagels hierna goed af. Maak hierna de onderkant van uw nagels schoon. Dit kan gewoon met een wattenstaafje – of schijfje met gezichtreiniger.

Stap 2 – Vijlen

Knip uw nagels nooit! Met knippen komt er een bepaalde druk op nagels te staan waardoor er scheurtjes kunnen ontstaan met alle gevolgen van dien. U dient ze daarom te vijlen (liefst met een glasvijl). ‘Zaag’ ze echter nooit; ook dit beschadigd de nagel. De beste manier om de nagel te vijlen is van binnen naar buiten. Zo gaat u met de groeirichting mee en zullen ze minder snel beschadigen. Vijl uw nagels in de gewenste vorm; puntig of vierkant, alles mag. Zorg er wel voor dat u alle nagels op één lengte vijlt.

Stap 3 – Verzorging van de nagelriemen

Vaak worden in de verzorging van de nagels de nagelriemen overgeslagen. Voor mooie nagels is het echter van groot belang dat u juist de nagelriemen niet vergeet. De nagelriemen groeien vaak deels over de nagels heen; bij het lakken van de nagels ziet dit er minder mooi uit. Om dit te voorkomen doet u het volgende; met een bokkenpootje duwt u zachtje de nagelriem terug. Als u niet over een bokkenpootje beschikt volstaat een wattenstaafje ook.

Stap 4 – Nagels lakken

Gebruik vóórdat u uw nagels lakt allereerst een blanke nagellak of een zogenaamde basecoat. Hiermee voorkomt u dat uw nagels verkleuren door de lak. Laat ze geheel opdrogen voordat u de gekozen kleur nagellak aanbrengt. Het aanbrengen van de lak doet u als volgt: strijk van het begin van de nagel (vanaf de nagelriem) naar de nageltop. Begin in het midden van de nagel. Vervolgens strijkt u links en daarna rechts. Onthoudt dat meerdere dunne lagen een mooier resultaat geeft dan één dikke laag! Als u bent uitgeschoten met de lak kunt u dit eenvoudig verwijderen met een wattenstaafje en wat nagellakremover.

Verder nog wat tips voor de verzorging van uw nagels:

– Investeer in een goede hand- en nagelcreme, liefst een met een UV-filter.

– Om de nagelriemen te verzorgen smeert u om de dag wat vaseline op de nagelriemen. Hierdoor blijven ze soepel en groeien ze niet zo snel meer vast aan de nagel.

– Knip nagelriemen nooit af!

– Smeer de handen en nagels voor het slapen gaan in met een dikke creme en doe vervolgens handschoentjes aan. Dit doet wonderen!

– En last but not least; ga af en toe eens langs bij de schoonheidsspecialiste voor een manicure om uwzelf te verwennen. Dit is heerlijk ter ontspanning!