blog placeholder

Je kent dat wel, heb je net je hele manicure er op zit, stoot je weer ergens tegenaan omdat je te ongeduldig bent. Of de kleur die je net hebt aangebracht is toch niet helemaal jouw ding. Je grijpt naar je flesje nagellakremover om er achter te komen dat deze helemaal leeg is! Helaas… de winkels zijn ook nog eens dicht.. Wat kun je nu doen?

Er zijn een aantal kleine truucjes die je kunt gebruiken om alsnog je nagellak er af te halen.

 

Sommige nagellakjes hebben de eigenschap dat ze niet zomaar chippen, nee je kunt dan de hele nagellak er af peuteren. Normaal gesproken is dat natuurlijk niet zo tof, maar in dit geval kan het in je voordeel werken! Ook zijn er speciale base-coats in de winkel (voor maar een paar euro), die een soort peel-off laagje worden. Maar goed.. daar heb je op dit moment natuurlijk niets aan. Lukt het je om je nagellak er op deze wijze af te peuteren,… Mooi! Lukt het niet, dan gaan we over op het iets zwaardere geschut!

 

De eerste is een dun laagje blanke nagellak over je nagels aanbrengen (mag ook een ander kleurtje, of juist de kleur die je al op je nagels hebt), een paar seconden wachten en dan een tissue, watje of wcpapiertje er stevig opdrukken. Hou dit een paar tellen er stevig tegen aan en beweeg dan de tissue, het watje of wcpapiertje richting het uiteinde van je nagel. Houd er wel nog wat druk op! Je zult zien dat je het grootste gedeelte van de nagellak wegtrekt!

 

Ikzelf heb altijd aceton in huis, om kleine foutjes die ik heb gemaakt met het nagels lakken weg te werken. Dit is natuurlijk mega-slecht voor je nagels, maar voor een keer kun je het wel gebruiken. Wees daarna extra lief voor je nagels en verzorg ze met een lekkere nagelolie of iets dergelijks.

 

Mocht je geen aceton hebben, of wil je dit niet op je nagels proberen is er nog een tip die je kunt uitproberen. Parfum.Spray wat parfum op je nagels, druk er wederom weer stevig op met een tissue, wattenschijfje of wcpapiertje en beweeg richting het uiteinde van je vinger. Je zult zien dat er nagellak mee komt. Het zal misschien niet gelijk bij de eerste keer verdwenen zijn, maar bij de tweede keer zal de meeste nagellak zo goed als van je nagels af zijn. Hiervan weet ik niet hoe slecht dit is voor je nagels, maar extra keertje nagelolie smeren kan geen kwaad. Gebruik hiervoor de goedkoopste parfum die je hebt (het is natuurlijk zonde om je dure parfum op deze manier te ‘verspillen’).

 

Succes!