blog placeholder

Om je outfit helemaal af te maken, draag je natuurlijk de goede make-up. Naast de standaard dingen als mascara is ook gekleurde nagellak helemaal hot als finishing touch. Hieronder een aantal tips om je nagels zo mooi mogelijk te maken.

Hou het kort

Wil je je nagels echt in een bepaalde kleur lakken, knip ze dan vrij kort af. Dit voorkomt dat het ordinair wordt, vooral met kleuren als rood en roze. Bovendien staat het erg verzorgd als al je nagels op dezelfde lengte zijn.

Laagje voor laagje

Wanneer je wilt dat je nagellak zo lang mogelijk zo mooi mogelijk blijft zitten, maak dan gebruik van meerdere lagen over elkaar. Deze volgorde is goed om aan te houden:

– Basecoat: wanneer je eerst een laagje basecoat aanbrengt, voorkom je dat de gekleurde nagellak je eigen nagels verkleurd
– Gekleurde lak: Breng hierna een laagje van de lak in de kleur van je keuze aan
– Gekleurde lak: Voor een nog mooiere dekking kun je het beste nog een keer over de kleur heengaan met diezelfde kleur.
– Topcoat: Breng nog een laagje topcoat aan voor extra bescherming van je gelakte nagels

NB: zorg voor het aanbrengen van alle lagen wel dat de vorige laag opgedroogd is.

Mengen maar!

Natuurlijk is het leuk om elke keer weer net een ander teintje op je nagels te smeren. Wat daarom een hele goede optie is, is het mengen van nagellak. Dit kan, net als het mengen van verf, prima en levert mooie nieuwe kleuren op. Zo maken rood en blauw paars, maar kun je ook een kleur verzachten door er wit doorheen te mengen. Breng met het kwastje een paar druppels van een bepaalde kleur lak aan op een stukje aluminiumfolie of een plastic zakje. Doe hier kleine beetjes van een andere kleur bij en meng net zolang totdat je de kleur mooi vindt. Onthoudt goed welke hoeveelheden van welke kleur je hebt gebruikt, zodat je nog bij kan maken als dat nodig blijkt. Op deze manier kun je zonder honderden euro’s aan nagellak te spenderen, toch altijd met unieke kleurtjes lopen!

Mat in plaats van glanzend 

Voor afwisseling en een special effect bestaat er speciale lak die geen glanzend, maar een mat effect heeft. Er liggen echter ook matte topcoats in de schappen, die je over elke kleur aan kunt brengen. Essence heeft bijvoorbeeld zo’n lakje, die slechts rond de drie euro kost. De duurdere nagellak merken zoals OPI verkopen ook dit soort topcoats. Het matte geeft een stoere look en bovendien droogt deze topcoat er snel.

Knoeien is niet meer erg

Jullie zullen het allemaal vast wel kennen; de lak zit niet alleen op, maar ook naast je nagels. Lakken blijft een nauwkeurig werkje, wat vooral met je verkeerde hand niet altijd even goed binnen de lijntjes blijft. Ook het geduld wat je op moet brengen om je nagels te laten drogen heeft niet iedereen, waardoor er vaak butsen en afdrukken in de lak komen. Natuurlijk zijn er altijd wattenstaafjes die je in de nagellakremover kunt dopen, maar er zijn ook nog makkelijkere opties. Zo heeft Essence een handig pennetje, waarin stickjes zitten die al doordrenkt zijn van remover. Je hoeft alleen het dopje eraf te halen en de restjes nagellak verdwijnen als sneeuw voor de zon!