blog placeholder

Ga je van de zomer op vakantie en wil je mooi bruin worden? Of blijf je in Nederland maar wil je toch een mooi kleurtje krijgen? Gaan dan eerst naar de Hamam voor dat je gaat zonnen.

Vuil op je huid

Onze huid neemt elke dag veel vuil op. Het is belangrijk dat je je elke dag wast. Vooral onze gezichten zijn blootgesteld aan vuil van buiten. Maar na een tijdje heb je zoveel vuil je huid dat je het niet meer weg krijgt door alleen te douchten of te wassen. Je krijgt een laag op je huid met viezigheid. Deze laag bestaat uit dode huidcellen en vuil. Dit kun je alleen wegkrijgen in een Hamam.

 De Hamam

De Hamam is een warme plaats die veel voorkomt in arabische landen. Marokko, Turkije, Libanon, Egypte etc.Je kan een Hamam vergelijken met een stoombad alleen vele malen groter. Het heeft meerdere ruimtes, de een is nog warmer dan de ander. Veel mensen gaan naar een Hamam om zich te wassen. Het is hier zo warm dat de bovenste laag viezigheid loskomt. Daarna gebruik je een schrobwashandje om de doden huidcellen en het vuil weg te schrobben. Dit kan je zelf doen of dit kan je laten doen door iemand die werkt in de Hamam. Tijdens het schrobben zie je allemaal grijze slierten vuil.Na afloop voelt je huid veel zachter aan, en veel minder vettig. Overigens heb je in Nederland ook Hamams. In de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven hebben ze een Hamam. Prijzen verschillen behoorlijk. In Nederland betaal tussen de €30 en €90 per behandeling. Ben je op vakantie in Marokko of Turkije dan betaal je veel minder. Voor € 5 heb je een complete behandeling. Maar dan moet je wel bij de Hamam zijn in stad zelf. Als je een Hamam bezoekt in een hotel ben je veel meer kwijt. Denk aan €50.

 Zonnen

Ga dus voor het zonnen dus altijd naar een Hamam. Het is niet zo dat je elke dag naar een Hamam moet gaan. Ga je rond de twee weken op vakantie, dan is één bezoekje aan de Hamam wel voldoende. Ook is het zwemmen in zeewater goed voor je huid. Het zoute water verwijderd acne. Als je nog een laag viezigheid hebt op je huid dan heeft zonnen geen zin en ook het zoute water doet zijn werk niet. Het wordt tegengehouden door de laag op je huid.

 Thuis

Thuis kun je ook een Hamam maken in je eigen badkamer. Douche met warm/heet water tot je lichaam warm aanvoelt. Pas wel op dat het water niet te heet is, want anders kan je je verbranden. Als je lichaam warm is pak je een schrobwashandje en begin je te schrobben. Hals, nek, armen en borst. Je voelt je een stuk schoner er na. Een schrobwashandje is niet overal verkrijgbaar. Deze kun je halen bij een Hamam of bij een Bazaar in Beverwijk.