blog placeholder

Het woord invalide is opgebouwd uit “in” en “valide”. Het woord invalide is voor ons zo gewoon dat we er eigenlijk nooit bewust bij stil staan wat de eigenlijke betekenis er van is. Zelfs als je het woord valide opzoekt in de Dikke van Dalen staat er als eerste betekenis “tot werken in staat; gezond”. Het woord invalide is echter de Latijnse bijvoeglijke vorm van het werkwoord “valor”. De letterlijke vertaling van het woord valor is “waarde hebben”. Het Latijnse voorvoegsel “in”  wordt gebruikt om het tegengestelde aan te duiden (bv capabel – incapabel). Invalide betekend dus letterlijk “van geen waarde”. Als je dus een persoon aanduid als een invalide noem je hem daarmee eigenlijk letterlijk waardeloos.

Mooie invalide vrouwen, de mooiste invalide vrouwen

Gehandicapt:
Het woord gehandicapt is de vernederlandste bijvoeglijke vorm van het Engelse woord handicap. De letterlijke betekenis van het Engelse woord handicap is “hand eraf” oftewel “onthand”. Met het woord handicap zeg je dus letterlijk dat er een deel van het lichaam ontbreekt.

Liever gehandicapt dan invalide:
In het dagelijks taalgebruik wordt een gehandicapte nog vaak aangeduid met “invalide”. Dit doen we eigenlijk omdat in de Nederlands taal gehandicapt veel harder klinkt als invalide. Dit zit hem waarschijnlijk in de uitspraak van de beide woorden. Het woord gehandicapt begint met een harde g klank en eindigt op een harde p en t klank. Het woord invalide daarentegen is opgebouwd uit alleen maar zachte klanken en komt dus gevoelsmatig veel zachter over. Dat is waarschijnlijk de reden dat we vaak geneigd zijn om te spreken over invaliden in plaats van het qua betekenis vriendelijkere woord gehandicapte. Ik kies echter voor het vervolg van dit artikel voor het vriendelijkere woord gehandicapt.

Gehandicapte vrouwelijke schoonheid:
Alle vrouwen zijn mooi op hun eigen manier. De perceptie van de vrouwelijke schoonheid wordt echter heel sterk beïnvloed door de cultuur waarin je leeft. Er is echter één categorie vrouwen die in alle culturen qua uiterlijke schoonheid sterk ondergewaardeerd wordt. Dit betreft de gehandicapte vrouwen. In mijn voortdurende zoektocht naar vrouwelijke schoonheid ben ik dus op zoek gegaan naar mooie gehandicapte vrouwen.

Lichamelijk gehandicapte mooie vrouwen:
Het kostte weinig moeite om foto’s van mooie lichamelijk gehandicapte vrouwen te vinden. Vrouwelijke modellen die in een rolstoel poseren zijn daarbij het meest voorkomend. Foto’s van mooie vrouwen die een gedeelte van een arm of een been missen zijn ook nog redelijk te vinden. Als je er eenmaal een paar van gezien hebt heb je er eigenlijk niet eens meer erg in dat ze gehandicapt zijn.

Geestelijk gehandicapte mooie vrouwen:
Het vinden van foto’s van mooie geestelijk gehandicapte vrouwen is echter een heel stuk lastiger. Daar zijn een aantal redenen voor te bedenken. Één van de redenen zou kunnen zijn dat de meeste fotografen het niet ethisch vinden om foto’s van geestelijk gehandicapte vrouwen op internet te publiceren. Ik heb er wel een aantal kunnen vinden maar ben bij de zoekresultaten, in tegenstelling tot de zoekresultaten bij niet geestelijk gehandicapte vrouwen, geen enkele naakte geestelijk gehandicapte vrouw of geestelijk gehandicapte vrouw in bikini of lingerie tegengekomen. Dit komt volgens mij niet doordat geestelijk gehandicapte vrouwen dat niet zouden willen maar doordat de fotografen bang zijn dat ze beschuldigt worden van het misbruiken van de geestelijk gehandicapte vrouwen. Dit is jammer want het zou volgens mij meehelpen met de acceptatie van geestelijk gehandicapte vrouwen als je, net als bij de lichamelijk gehandicapte vrouwen, ze regelmatig als model zou tegenkomen op internet en in de bladen.