blog placeholder

Microdermal is een piercing die onder je huid word geplaatst, deze methode is nog vrij nieuw en doet niet meer pijn dan bij een “normale piercing”

Een Microdermal word aangebracht onder de huid, dit doen ze doormiddel van een gaatje in je opperhuid, vervolgens schuiven ze een plaatje onder je huid met 3 kleine gaatjes, door deze gaatjes kan dan je huid gaan groeien waardoor je piercing goed vast blijft zitten, vervolgens kan je er een leuk steendje of figuurtje op schoeven.

De Microdermal kan je op elke gewenste plek laten plaatsen, vooral tussen de borsten of tussen duim en wijsvinger is erg populair.

Het laten zetten van je Microdermal;

Voordat je een microdermal laat zetten moet je hier eerst goed over na denken, je kan namelijk niet zomaar de piercing verwijderen, dit moet je door de piercer laten doen. Als je er dan goed over nagedacht hebt tekent de piercer de gewenste plaats af. vervolgens gaat ze met een zogenoemde “Punch” een gaatje in je huid in dat gaatje word een titanium plaatje geschoven met schoefdraad. daarna draaid de piercer een steentje op het schoefdraad en je piercing is klaar. Het zetten van een Microdermal neemt ongeveer 10 minuten in beslag.

Als je piercing gezet is word die afgeplakt, dit moet je tot de volgende dag laten zitten. Als je de volgende dag het gaasje er af haalt moet je je piercing wassen met zoutoplossing, dit is een beker met lauw water en zout ( per liter = 1 eetlepel zout ) dit breng je aan met een wattenstaafje of le legt het bekertje over de piercing heen zodat het kan weken. Dit doe je de eerste week 3x per dag, daarna nog 2x per dag tot dat die helemaal genezen is. De eerste week moet je je piercing dag en nacht afplakken, na deze periode is het niet meer nodig om hem overdag af te plakken. De genezings tijd is ongeveer 5 tot 8 weken. Na 8 weken is het mogelijk er een ander steentje op te schoeven, laat dit de eerste keer altijd doen door je piercer.

Ontstekingen in je Microdermal;

Is je piercing gevoelig of komt er pus uit is het verstandig om even terug te gaan naar de piercer, deze zal je dan aanraden om minimaal 3x per dag je piercing te wassen met een zoutoplossing en extra vitaminen te slikken. Trekt je piercing naar binnen dan zou het kunnen dat je piercing verwijderd moet worden. Zie je iets aan je piercing wat volgens jou niet hoort moet je zeker terug gaan naar je piercer deze kan je dan een goed advies geven.

Prijs;

De prijs van een Microdermal ligt tussen de 60 en 100 euro. Vraag de exacte prijs na bij je piercer.